ZöldTúra Zokni-bérlet – Sokszínűek vagyunk – az Afrikaiak 2011. november 29.

ZöldTúra Zokni-bérlet a Millenárison – Sokszínűek vagyunk – az Afrikaiak

2011. november 29., kedd, 09.00, Fogadó

9. 00–11. 00 Ismerkedés az afrikai kultúrával

11. 00–12. 00 Rudyard Kipling – Békés Pál: A dzsungel könyve 

9. 00–11. 00 Ismerkedés az afrikai kultúrával
Egy délelőttre afrikai kisgyermekek leszünk. Érzékelő drámajátékokon és mesék által betekintünk az afrikaiak mindennapjaiba.
Egy igazán izgalmas mesén keresztül megismerjük is, kipróbáljuk Afrika gyönyörű hangszereit. A Kuruttyoló békakirály történetei tele vannak csengő, bongó, ciripelő ritmussal. E zenei csodával az Ethnosound és az Apró Színház közreműködésével ismerkedhetünk meg.
A kóstolókuckóba aszalványokat csemegézünk. Agyagozunk, és nyakéket készítünk.

11. 00–12. 00 Rudyard Kipling – Békés Pál: A dzsungel könyve
„… emberek közt farkas, farkasok közt ember, hát akkor ki vagyok én?”A Kipling-regény alapján készült rendkívül népszerű musical a dzsungelt, mint emberi társadalmunk tükörképét értelmezi. Ebben a valóságban az emberi tulajdonságokkal felruházott vadak létünk jobbik felét képviselik: kemények de őszinték, a dzsungeltársadalma természet áthághatatlan, szigorú törvényei szerint él. Az itt felnevelkedő Maugli megvívja nagy küzdelmeit, de az emberi társadalomszámító, sokszor aljas erőivel szemben csaknem alulmarad. Az izgalmas és szép jelenetek zenei világa megrázó, felemelő és sokszor ellenállhatatlan humorral teli. A dalok, a szövegek ironikusrétege fergeteges szövegpoénokkal, kiemelkedő zenei stílusparódiákkal valósul meg. A dzsungel könyve musicalt amatőr gyermekek adják elő nem csak az ifjúságnak, hanem minden korosztály számára.

Zeneszerző: Dés László

Dalszövegíró: Geszti Péter

Jelmez: Rozgonyi Ági

Díszlet: Kovács Ildikó

Művészeti vezető: Birkás Ildikó

Rendező: Birkás Edit

Koreográfus: Kecskés Lilla

Jegyárak
Bérlet: 2000 Ft
Bérleten kívüli jegyár: 700 Ft

Vélemény, hozzászólás?