Zootábor – Állati jó nyár!

Zootábor – Állati jó nyár!

Állati jó nyár! – Nyakunkon a nyár!

Közeledik a nyári szünet, ami a gyerekeknek az év leginkább várt időszaka, a szülőknek viszont egy megoldandó probléma, hiszen ritka, hogy valaki munka mellett egész nyáron otthon tud maradni gyermekeivel, így a gyerekek felügyeletét máshogyan kell megoldani. Aki szerencsés számíthat a nagyszülőkre, unokatestvérekre, rokonokra- ismerősökre, és persze a nyári táborok is megoldást jelenthetnek.

A nyár elején sorra nyitják kapuikat a táborok, amelyek tartalmas foglalkozást, sok élményt kínálnak a fiataloknak. A szülők napközis és bentlakásos táborok közül választhatnak.

Az előző kategóriába tartozik a Fővárosi Állat- és Növénykert hivatalos tábora, a Zootábor, amely idén június 17-től várja a résztvevőket. Heti turnusokban váltják egymást a diákok, akiknek a tábor öt napja alatt garantáltan egyedülálló élményben lesz részük.

  

Mennyiben más a Zootábor, mint a többi napközis tábor?

A foglalkozások sokak kedvenc helyén, a budapesti állatkertben zajlanak, szakképzett állatgondozók és pedagógusok felügyelete mellett.

A gyerekek betekintést nyerhetnek az állatkert életébe. Megismerhetik a gondozók napi feladatait, barátkozhatnak a korábban csak tévéből, könyvből ismert állatritkaságokkal. Pedagógiai szempontból sem elhanyagolható, hogy mindeközben megtanulják: az állatok tartása nemcsak öröm és játék, hanem óriási felelősség is.

A csoda hétről hétre megismétlődik: a turnus elején még megszeppent kisdiákok a hét második felére feloldódnak, nyitottak, barátkozók lesznek, nemcsak társaikkal, hanem a „nemszeretem” állatokkal is. Természetessé válik számukra, hogy csótányt sétáltatnak a kezükön, vagy óriáskígyót simogatnak, de a kevésbé félelmetes, ugyanakkor óriási élményt nyújtó programok, mint a vízilovak etetése, az alpakák és a vízidisznók simogatása vagy a lajhárokkal való ismerkedés is életre szóló élményt nyújt.

Hogy az emlék ne múljon el, a szervezők táboros pólót, esőkabátot, a táborozás legszebb pillanatait megörökítő fényképeket ajándékoznak a résztvevőknek.

  

A hét megkoronázásaként pénteken cirkuszlátogatással zárul a tábor.

Mindez nem csak üres fecsegés. Ezt támasztja alá a péntekenként búcsúzó csoport tagjainak csillogó tekintete, és ezt bizonyítja az is, hogy évről évre egyre több a visszatérő táborozó.

További részletek a Zootáborról: www.jatekmester.hu

 

1 Comment
  • M.Éva
    Bejegyzés kelte: 14:53h, 19 június Válasz

    Jók ezek az állatos programok, a gyerekek odavannak értük. Azt néztem, hogy ha ilyen élményközpontú tábort tartósan beteg gyermekeknek szerveznek, akkor az Új Európa Alapítványnál lehet pályázni támogatásra: http://bit.ly/gyermekgyogyito

Mondd el a véleményed

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

#Kövess minket az Instagram oldalán is!