Vitorlákat fel! – gyerekszoba design ötletek

Vitorlákat fel!

Itt a nyár, mindenki vágyik vízpart mellé. Hazánkat ugyan nem övezik tengerek, még is örökzöld téma, ha gyerekszobáról van szó. Szinte biztosak lehetünk benne, hogy a meleg színek, vagy akár a hagyományos kék-piros-fehér kombináció, a „tengerparti környezet, az egyedi bútorok vagy kiegészítők elnyerik a kicsik tetszését.

Szálljunk fel a képzeletbeli vitorlásra és hatalmas földrajzi távolságokat megtéve hajózzunk mediterrán hangulatú gyerekszobákba. Ötleteket adunk, hogyan alakítsátok ki a hajós kuckót. Természetesen a legfontosabb, hogy gyermekünk személyiségét figyelembe véve varázsoljunk neki különleges szobát, ahol jól érzi majd magát, félrevonulhat, játszhat, pihenhet.

Karibi hangulatú szobák

Szinte érezni a tenger illatát és a hűs szellőt ebben a fiú szobában. A festett falak, az egyedi formájú bútorok, tárolók egyértelművé teszik, hogy hol is járunk. A fehér fal és padló hidegségét a  dekorációs falfestés, a bútorokon megjelenő motívumok meleggé teszik. Az íróasztal különleges formája vonzza leginkább a tekintetet.

Fotó: gyerekszobabutor.hu

A világos színeknek köszönhetően (kék-piros-fehér) az egész szoba üde, friss, olyan, mint egy kellemes hajókázás a nyílt tengeren. A szabálytalan formájú galéria teret ad a játéknak. 4-5 gyermek kényelmesen elfér rajta mindegy, hogy játékról vagy ott alvós „buliról” van szó. A zászló hirdeti, kinek a birodalmában vagyunk. A kék falak az égbolt kékjére emlékeztetnek.

Fotó: gyerekszobabutor.hu

Hajós bababútorok

Már a baba születésekor is hátat fordíthatunk a hagyományos bútorozásnak. Mennyivel kellemesebb egy hajós babaágyban a tengeren ringatózva békésen pihenni. Később a babaágy átalakítható kisággyá, a kormánykerék pedig irányító eszközzé válik a csöppség kezei között. A pelenkázó komód is egyben, a hajóorr babaruhákat rejt.

Fotó: gyerekszobabutor.hu 

Amennyiben a hagyományos sémánál maradnánk, minthogy a lányoknak rózsaszín, a fiúknak kék szoba dukál, arra is találni példát. Itt a megszokott kék-fehér alapszínek dominálnak, azonban a színes kormánykerekek bohókásabbá teszik a szobát. Ennek a kommersz formavilágú bababútornak az előnye, hogy maga a 3D-s dekorációk lecserélhetőek, a babaágy átalakítható, így hosszútávban is gondolkodhatunk.

Fotó: gyerekszobabutor.hu

Kuckós ágyak

Így képzeljük el a modern Robinsont. A lakatlan szigetre vetődött hajó, ügyes barkácsolásnak köszönhetően kuckós házikóvá változott. A falon lévő hatalmas térképen, pedig elveszett tengerészünk keresi a visszautat, már ha tudná, hogy hol van.

Fotó: pinterest.com

Ez már egy komolyabb kuckós hajóágy. Az alvó rész mellett egy igazi elbújós, játszós alsó része is van.

Fotó: pinterest.com

Dekoráció

Amennyiben a meglévő bútorokat nem szeretnénk lecserélni, de még is délies ízű gyerekszobát szeretnénk, számtalan dekorációs elem van, amivel ezt megtehetjük.

Némi vitorlavászon, fa, kötél egy kis kézügyesség és már is kész az árboc. Jól mutat babágy, gyerekágy fejtámlája mögött.

Fotó: pinterest.com

 
Vásárolhatunk falmatricát. Ezeknek az előnye, hogy könnyen eltávolítható a falról, hogy ha ráuntunk és olcsóbb is, mint egy falfestés. Azonban kisebb falfelületet tudunk díszíteni vele, míg dekorációs festéssel az egész szobát tengerészes hangulatúvá varázsolhatjuk.

Vászon képpel is díszíthetjük a falakat.

A babzsák nem csak kalózos hangulatot csempész be a szobába, de kényelmes ülőalkalmatosság is.


 

Vélemény, hozzászólás?