A zenei nevelés fontossága – állandó minivilág matinék művészekkel

A zenei nevelés fontossága- állandó minivilág matinék művészekkel

A zene, a mondókák, a ritmus meghatározó a csecsemők fejlődésének szempontjából is, veleszületett adottságuk, hogy mozgással reagálnak a zenére. Az egyszerűbb dallamokkal, mondókákkal a beszéd ritmusát tanítjuk a kicsinek. A ritmusérzék fejlődése a gyermekek mozgását is jótékonyan befolyásolja, később a szöveghez is egyre tudatosabban viszonyulnak, így segít az olvasás és írás elsajátításában is. A minivilág matinékon két képzett, tehetséges művész énekel, zenél és játszik a gyerekekkel, miközben ismerős dallamok, mondókák csendülnek fel. A minivilág könyvek lapozgatása közben a gyerekek megkereshetik a dalokban szereplő állatok képét, ismerős és kedves figurákat.

Minivilág matiné a Pozsonyi Pagonyban

Minden második csütörtökön délelőtt 10:30-tól a Pozsonyi Pagony játszósarkába matinézni. Ezeken a délelőttökön Gelencsér Tünde dalol, ukulelézik, bábozik a minivilág könyvekhez kapcsolódóan.

Időpontok: 2012. március 22. és április 5., 19. csütörtök 10:30

Belépő: 500 Ft

Helyszín: Pozsonyi Pagony (Pozsonyi út 2.)

                           

Minivilág Dalolka hetente a KidSpiritben

Interaktív zenés játék ukulele kísérettel gyerekeknek

Egy mesés történet elevenedik meg a dalok, hangszerek, bábok, zene és persze a gyerekek közreműködésével. Kirándulunk a sűrű erdőben, fákká, állatokká változunk. Ukulele szó, gyerekdalok, népdalok, versek és mondókák kísérnek minket utunkon. A kísérethez a gyerekek is kapnak csörgőket, kasztanyettákat, cintányérokat, amikkel ők is részt vehetnek a zenekarban. Különleges hangszerekkel találkozunk utunk során, hangjuk mind a mese egy-egy szereplőjét ismerteti meg velünk. A hangszersimogatón közelről is megismerkedhetnek velük a gyerekek.

Időpontok: 2012. március 5., 12., 19., 26., április 2., 9., 16., 23. és 30. hétfő 17:30

Helyszín: KidSpirit, Mészáros u. 18.

Belépő: 1000 Ft

Vélemény, hozzászólás?