Kaszinó szerencsejáték és rulett a legtöbb nyereményszorzóval

  1. 21 Kaszinó: A Felhasználói Élmény Javítása: Most az új kaszinók olyan gyakran jelennek meg, hogy azt hittem, itt az ideje, hogy számba vegyük ezeket az újonnan érkezőket, és összeállítottuk a legjobb új online kaszinók listáját 2023-ben.
  2. Gioo Kaszinó: Valódi Játékosok Őszinte Véleményei és Értékelései - Weboldalunk a rendelkezésre álló legjobb online nyerőgépek közül néhányat tartalmaz, amelyek mind gyorsan betöltődnek a böngészőben.
  3. Alipay Kaszinó: A Legjobb Online Kaszinó Bónuszok: Theyve is hozzá több asztali játékok a könyvtár.

Új kaparós sorsjegy 2023 november

Coinplay Kaszinó: A Legjobb Taktikák és Stratégiák
Ezek mind relevánsak az online kaszinó szektoron belüli induló vállalkozások számára, valamint minden olyan vállalat számára, amelynek célja, hogy az elkövetkező években az iparág része legyen.
Excitewin Kaszinó: Hogyan Válasszuk Ki a Megfelelő Slot Játékot?
Az arisztokrata játék nem vonás egy csodálatos választéka különböző állati ikonok néhány vad spinning akció, de aztán megint, így nem sok más játékgépek.
Ez a céltudatos megközelítés frissítő, és már meghozta gyümölcsét a hozzáértő vezetőség számára.

Nyerőgépek é nyerő magyar web játékgépek 2023

Winward Kaszinó Felhasználói Vélemények és Tapasztalatok
A grafika is jó animációk és hanghatások, a grafika több mint megfelelő.
Zip Kaszinó: Hogyan Kezelje a Játékosok a Szerencsejátékfüggőséget? Vélemények és Tanácsok
A résidők rajongói örömmel tudnák, hogy a kaszinó a slot variációk széles skáláját kínálja.
Grandkaszinó Kaszinó: A Kaszinó Játékok Népszerűsége és Kritikái

Alvási kisokos újszülött babákhoz

„Jó baba?” – kérdezi minden barát, ismerős és ismeretlen az újdonsült anyukát a babalátogatás során, a boltban vagy az orvosi váróban.

A jó baba természetesen azt jelenti, hogy a picivel nincs sok gond, betermeli az adagját, aztán alszik egy jó nagyot. Felébred, újra eszik, majd nézelődik egy kis ideig az ágyában és újra álomba szenderül. A nap így telik, majd este a baba elmegy aludni és következő alkalommal csak reggel hallatja a hangját, de akkor is csak diszkréten jelzi, hogy újra megéhezett.

Ezzel szemben a babák többségének nem pont így telnek a napjai.

Az újszülöttek és a pár hónapos babák gyakran megéheznek, sokat sírnak, össze-vissza alszanak, éjjel sokszor felébrednek és kiszámíthatatlanul viselkednek. Szeretnek kézben lenni, cicin aludni és izegnek-mozognak álmukban.

A legnagyobb baj az, hogy az újdonsült szülőket senki nem készíti fel ezekre a tényekre és nehézségekre. A Facebookon az ismerősök csak a cuki, babafotózáson készült képeket posztolják, sosem a kialvatlan, hajnalban készült, az órák óta tartó sikertelen visszaaltatás utáni zombifejet teszik közzé a világ számára. Hiszen akkor kiderülne, hogy nem is olyan jó az a baba. És ebből persze egyenesen következne, hogy a szülők sem olyan jók, mint amilyennek lenniük kellene egy tökéletes világban.

A gyermekorvosnak, a védőnőnek ritkán van ideje hosszan beszélgetni a szülőkkel a nehézségekről, a valóságról. Gyakran a barátnőknek sincsenek kellő ismereteik, vagy maguk sem merik bevallani, hogy nekik is meggyűlik néha a bajuk az altatással. Mi lenne a megoldás?

Egy olyan szakmai cikksorozat indul most útjára itt az oldalon, ami segítséget ad abban, hogyan készülj fel a babád alvásával kapcsolatos kihívásokra, mit tegyél, ha nem akar aludni a pici, ha gyakran ébred éjjelente vagy nem alszik jól napközben. Kezdjünk is bele, a héten az újszülötteket vesszük sorra.

A picibaba, közvetlenül a születés után élénk és kiváncsian tekint a világra. Próbál szopizni, majd jól kialussza a születés fáradalmait. Pár nap kórházi bennlét alatt a babák alvását gyakran megzavarják a korántsem ideális körülmények, de hazatérve már rajtunk múlik, hogy tudunk-e nyugodt nappalokat és békés éjszakákat biztosítani a picinek.

Először is, el kell felejteni egy csomó régi beidegződést, nagyanyáinktól hallott anekdotát. Hogy mire gondolok? Például arra, hogy a baba ölben tartása elkényeztetés, a kiságyban vagy külön szobában alvás kötelező, a szoptatás 5×20 perc és a cicin elalvás bűn. Azt is el kell fogadni, hogy az újszülötteknek nincs fix napirendjük és nagyon ritkán alusszák át az éjszakát.

Hogyan teljenek akkor otthon az első hetek?

A gyermekágyas időszakban az egymásra hangolódás, a baba igényeinek, természetének megismerése, a napi ritmus kialakítása legyen a középpontban.

Az első hetek lehetőleg ne a vendégek fogadásáról, a nagytakarításról vagy a végre kimozdulunk időszakáról szóljon. A babának csendes, nyugodt, kiszámítható körülményekre és két ráérő, őt megismerni próbáló szülőre van szüksége.

Hogyan alszanak az első pár hónapban a babák?

Az újszülöttek sokat alszanak, 12-18 órát javasolnak a legújabb ajánlások. A gyakori megéhezések ezt az alvásidőt sok, hosszabb-rövidebb szakaszra osztják. Az éjszakáknak és a nappaloknak kicsi ebben a korban a jelentősége, a babák éjjel is gyakran megéheznek, és az is előfordul, hogy nem alszanak vissza rögtön.

Az ébrenléti idők rövidek. Gyakori hiba, hogy a babák túl későn mennek aludni, órákat fenn vannak napközben. A fáradság okozta nyűgösséget unatkozásnak, az anyához bújás igényét éhségnek, a sírást hasfájásnak vélik a szülők. Holott csak alvásra lenne szüksége a babának. Újszülött korban a babák csupán 45-60 percet tudnak ébren maradni elfáradás nélkül. Ez után aludniuk kell ahhoz, hogy újra frissek és kipihentek legyenek.

Az is gyakori tévhit, hogy a piciknek mindenképp órákat kell aludniuk egyhuzamban ahhoz, hogy kialudhassák magukat. Ezzel szemben egy 30-40 perces alvás is kellően pihentető, ha a baba vidáman ébred belőle, és nem nyűgös az ébredést követően.

Összefoglalva tehát, az újszülöttek gyakran alszanak, hol hosszabb, hol rövidebb ideig (20 perc-3 óra), közben nagyjából egy órás ébrenlétekkel. Nem alusszák át az éjszakát, hiszen éjjel is gyakran megéheznek. Nincs fix napirendjük, se kiszámítható alvásritmusuk.

Mit tudsz tenni azért, hogy már a kezdetektől jókat aludjon a baba?

  • Figyelj arra, hogy mindig időben vidd aludni a babát napközben. Ha letelt az egy óra vagy álmosnak látod a picit, próbáld meg elaltatni.
  • Legyenek nyugodtak, csendesek a napok, a babának nincs szüksége zajos programokra vagy többórás utazásokra.
  • Segíts elaludni a babádnak, ha erre szüksége van.
  • Teremtsd meg azokat a feltételeket, melyek segítenek jól aludni a babádnak (megfelelő hőmérséklet, csendes, sötét szoba, megfelelő etetési rend, lehetőleg igény szerint.)
  • Az éjszakai ébredéseknél nyugodtan etesd meg a babát, ne higgy azoknak, akik szerint x hónapos korra már tuti nem éhezik meg a baba éjjelente.

Aztán, ahogy telnek a hetek, bámulatos változások történnek a kisbabák alvásában, ha kíváncsi vagy, mik ezek, tarts velünk a jövő héten is, amikor a 2-3 hónapos babák alvása lesz a téma.

Szakértő: Dr. Dénes Ivett bababarát alvás tanácsadó, az Anya, gyere! Babaalvás Tanácsadó Szolgálat alapítója

http://www.anyagyere.hu

 

Vélemény, hozzászólás?