Glamour stílus a gyerekszobában

A glamour stílus egyre szélesebb körben kezd népszerű lenni, egyre több gyerekszobában jelenik meg.

A glamour szó jelentése „ragyogás” vagy „káprázat”.

A stílus lényege, hogy minden olyan díszítő elemet felhasznál, ami a csillogást, pompát, eleganciát testesíti meg pl. strasszot, gyöngyöt, rojtot, bojtot, tollat, szőrmét, bársonyt, selymet, aranyat, ezüstöt, virág- és egyéb pompázatos mintákat.

Kiemelten fontos szerepe van a megvilágításnak, a ragyogó fényeknek, a csillogó effekteknek. Bár ezeket túlzásba nem érdemes vinni egy gyerekszobában, mivel fontos, hogy ne zavarólag, inkább nyugtatólag hassanak az ottani fények a gyermekre.

forrás: Happy Baby Brazil

Rendkívüli kifinomultsággal „megszerkesztett”, berendezett babaszoba. Visszafogott színek és stílus. A rózsaszín, fehér és arany harmóniában van egymással, egyik sem hivalkodó. A fények megkomponálása komoly része a szoba dizájnjának. A fények, tapéta három részre osztja a szobát, ami egyáltalán nem zavaró, inkább vezeti a szemet, így az apróbb részletek is feltűnővé válnak.

forrás:  Little Crown Interiors

Ez a stílus szereti a giccset. A fémes, arany színű tapéta a nagyon habos, fodros textil kiegészítők, dekorációk jól megférnek egymás mellett.

tervező: pingalok.hu (Pingálók Kreatív Műhely Kft.)

Az ezüst a magasfényű fehér bútorlappal, a puha textilek, a csillogó Swarovsky gombok és az egyedi fények, mind erősítik a luxus érzését.

forrás: Pinterest

Fém és tükör együttes kombinációja drámai hatást kelt. Nekem ugyan túl hideg élettelen ez a babaszoba, de kinek a pap kinek a papné.

tervező: pingalok.hu (Pingálók Kreatív Műhely Kft.)

Itt is a fémes ezüst a domináns, aminek a komorságát, hidegségét a ciklámen kiegészítők törik meg. Ennél a stílusnál jellemző színek a fekete-fehér, arany és a fémszínek, de a lilák és rózsaszínek is nyugodtan előkerülhetnek.

tervező: pingalok.hu (Pingálók Kreatív Műhely Kft.)

Ha glamour, akkor tuti Párizs ugrik be elsőként mindenkinek: csillogás, fények, és a nagy betűs STÍLUS!

forrás: Pinterest

Textilek esetén is előkerül a selyem, bársony, csillogó erős színek, de akár a pasztell is.

tervező: pingalok.hu (Pingálók Kreatív Műhely Kft.)

… és, hogy miért kerül be utolsóként egy inkább minimálnak mondható szoba? A glamournál nem kell törekedni a színtiszta stílusokra, bőven megenged egy kis minimált, barokkot, de még akár rusztikus elemeket is. Itt a sok puha szövettel, Swarovsky díszgombokkal, az egyedileg mart, karakteres bútorajtókkal, a pihe-puha vastag szőnyegekkel csempésszük be a luxust.

Kovács Helén – gyerekszoba designer

Vélemény, hozzászólás?