Árva Állatok Karácsonya a HEROSZ Budapesti Állatotthonban 2014. December 20.

A HEROSZ Budapesti Állatotthon december 20-án nagy szeretettel vár minden érdeklődőt az Árva Állatok Karácsonyára, ahol a látogatók egy igazán izgalmas, vidám napot tölthetnek el családjuk, állatbarátok, és az otthon védencei társaságában.

A HEROSZ Budapesti Állatotthon december 20-án izgalmas programokkal várja az állatszerető kicsiket és nagyokat az Árva Állatok Karácsonya alkalmából rendezett Nyílt Napján. A szervezők most is számtalan érdekességgel készülnek; lesz jótékonysági süti vásár, játékos kutyás vetélkedők, kutyasétáltatás, kutya és cica-simogató. A nap folyamán a régi jó retro bolhapiacok hangulatát idézi fel a garázsvásár, melynek bevételét az állatotthonban lakó kutyák, cicák valamint egyéb állatok életkörülményeinek javítására fordítják a szervezők. A kicsiknek ingyenes lovaglással kedveskednek az állatotthon dolgozói.

A jelenlévők ellátásáról a házias ízeiről már jól ismert büfé gondoskodik, és forralt bor is várja a kilátogatókat.

A rendezvény 2014. december 20-án, reggel 10.00 órától délután 15.00 óráig áll nyitva a látogatók előtt, Budapest XXII. kerületében, a Brassói és Nyél utca találkozásánál.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Ha nem tudsz örökbefogadni, vagy önkéntes munkával segíteni, adományozz BOLDOG ÓRÁKAT a HEROSZ Budapesti Állatotthon kis lakóinak! Tavasszal létrehoztunk a http://www.heroszhappyhours.hu/ elnevezésű adományoldalunkat, ahol „boldog órákkal” támogathatod otthonunk lakóit. A HEROSZ Budapesti Állatotthon egy órányi fenntartási költsége megközelítőleg 500 forint, így 500 Ft adománnyal egy egész boldog órát ajándékozol állatainknak.

Kampányvideónkat itt nézheted meg: https://www.youtube.com/watch?v=r2u5qklGdV8

Bővebb információt itt találsz a HEROSZ Budapesti Állatotthonról és otthonunk gazdára váró állatairól:

–        https://www.facebook.com/heroszbudapestiallatotthon?fref=ts

–        http://www.herosz.hu/budapest?lang=hu

–        http://www.herosz.hu/budapest_cicak?lang=hu

Állattartási kisokos –TÉL

A legtöbb kutya szereti a telet! Hóban szaladgálni, ásni, hempergőzni, hógolyót kergetni, csúszkálni fantasztikus élmény a legtöbb kutyusnak. Főleg ha a gazdi is partner a téli játékokban!  Ennek a téli mókának azonban komoly ára lehet: ha nem figyelünk oda, akár fagyás, bőr felmaródás, mérgezések vagy egyéb sérülések is bekövetkezhetnek.

○   Amikor kutyánk tappancsa megsérül a téli séták alkalmával, legtöbbször nem a hó az igazi bajforrás, hanem amit rászórnak, a só, vagy egyéb csúszásgátló anyagok. Ezek az anyagok beleragadhatnak a mancsába, és kikezdhetik a lábát, de ha lenyalja őket, még komolyabb bajok is történhetnek.

–       Minden séta után mossuk meg lábát, hogy eltávolítsunk minden olyan anyagot, melyek kiszáríthatja a mancsait.

–       Tartsuk rendben a mancsok közötti szőrt, ezzel csökkenthetjük annak kockázatát, hogy túl sok jégkristály és sós-havas anyag ragadjon közéjük.

–       A séták előtt kenjünk tappancs védő krémet az ujjak és talppárnák közé. Erre a célra megfelel a gyógyszertárban kapható vazelin, de kapható szakboltokban speciális tappancs védő kenőcs is. Séta után pedig langyos vizes ruhával töröljük le mindig a kutyus lábait!

○   A hidegben az állatok füle, farka, mancsa fázik a leginkább, ezért jól esik nekik, ha séta után felmelegíthetik őket. A lakásba érve dörzsöljük át kedvencünket egy törülközővel, különös tekintettel a végtagokra, így bundájuk könnyebben megszárad és vérkeringésük is élénkül.

○   Száraz, hideg időben kerüljük a fürdetést, ugyanis ezzel eltávolítjuk kedvencünk bőréről az olajos védőréteget, mely megvédené a kiszáradástól. Ha a fürdés elkerülhetetlen, akkor mindig speciális, kutyáknak gyártott sampont használjunk, amely segít visszaállítani bőre pH-értékét. (Nem tanácsos az emberi sampont használni mivel ezek PH-értéke magasabb, mint a kutyasamponoké.) Fürdés után pedig kenjük be speciális (kutyáknak való) hidratálóval.

Az egészséges, megfelelő szőrtakaróval rendelkező kutyákat nem szükséges felöltöztetni, mivel a szőr a kutyát megvédi a hideg és meleg ellen egyaránt. Ruhát adni csak idős, beteg vagy kisméretű kutyákra kell, akiknek a szőrtakarója nem megfelelő vagy a hőháztartásuk már nem annyira jó.

○   Keféljük szőrét gyakran, hogy ne gubancosodjon, és így a sár/por is könnyebben távozik kedvencünk szőréből.

○   A télen is kint tartott házi kedvenceket különösen nagy figyelemmel kell ellátnunk. Nagyon fontos, hogy száraz, meleg kuckót biztosítsunk nekik, hisz a hidegtől, nedvességtől ők ugyanúgy megbetegedhetnek, mint mi. 

Telente a kutya, cica házát szalmával, vagy valamilyen jó szigetelőképességű anyaggal bélelje ki, és a bejárathoz erősítsünk valamilyen szélfogó anyagot. Ezek a gondoskodó műveletek sokszor az állat életét menthetik meg. Továbbá nagyon fontos a kedvenc méretéhez megfelelő háznagyság is, hiszen ha az arány ideális, az állat teljesen be tudja "fűteni" a lakhelyét.

Ha ezekre odafigyelünk, kedvenceink remekül érzik majd magukat a helyükön, még akkor is, ha kemény fagyok vannak. Más a helyzet, ha kedvencünk valamilyen betegségben szenved, vagy öreg már. Ilyenkor a meleg a gyógyulás, a túlélés szempontjából kulcsfontosságú lehet, ezért ha megoldható, akkor fűtött helyen – akár a garázs is megfelelő – helyezzük el az állatot.

○   Hideg időben a kedvencek helyes táplálására is oda kell figyelni. Ilyenkor a testhőmérsékletük fenntartásához több energiára van szükségük, ezért több, vagy magasabb energiatartalmú kutyatáppal etessük kedvenceinket. Ha házi kosztot kapnak, akkor pedig próbáljunk a megszokottnál táplálóbb, mennyiségileg is több eledelt adni az állatoknak. Emellett ügyelni kell arra is, hogy mindig legyen tálkájukban iható víz, a fagyottat és a havat ugyanis nem tudják hasznosítani.

○   A téli hidegben, ha gazdátlan, kóbor állattal találkozunk, egy tál étellel és vízzel az életét menthetjük meg!

 

Vélemény, hozzászólás?