Az első napozás a babával: erre figyeljünk kirándulás, strandolás során

Itt a tavasz, közelít a nyár, lehet tervezgetni a hétvégi családi programokat, amelyekre most leginkább szabadtéren nyílik lehetőség. Egy kirándulás vagy strandolás mindig remek választás, ám ha a babánkat első alkalommal visszük ilyen eseményre, oda kell figyelni a napsugarak elleni védelemre. Fontos a megfelelő öltözködés, illetve léteznek speciális natúr naptejek babáknak.

Ha egy családi programot tervezünk kisbabával, az mindig kihívásokat tartogat. Semmit nem akar otthon hagyni az ember, olykor bepakolja a fél házat az autó csomagtartójába. Érdemes azonban fontossági sorrendet felállítani, hogy a leghasznosabb dolgok biztosan ne maradjanak otthon. Ezen a listán az elsők között kap helyet a megfelelő ruházat és a naptej babáknak kifejlesztett változata.

Mire figyeljünk?

Közvetlen napsütésnek sosem szabad kitenni a kicsit, így megelőzhetjük a leégést, napszúrást. Már a gyenge tavaszi napsütésben is legyen sapka a babán, és amíg nincs nagyon meleg, viseljen könnyű, szellős, a bőrét elfedő ruházatot. Ha erősebb a napsugárzás, például a strandon, tehetünk a kicsi fölé árnyékot biztosító, eközben jól szellőző eszközt, például UV-szűrős napozósátrat. Ha ezzel megvagyunk, akkor is mindig ügyeljünk, mi történik vele, hogyan reagál az új helyzetekre. Tavasszal érdemes odafigyelni a rovarok, különösen a kullancsok elleni védelemre, erre is megvannak a speciális, babáknak való készítmények.

Miért kell a babáknak speciális naptej?

Ha elkerülhetetlen, hogy napsütés érje a gyermek bőrét, mindenképp használjunk speciális naptejet. Miért? Mert a kicsik bőre annyira ártatlan, hogy mindentől óvni kell. Egy átlagos naptejből többféle létezik, vannak kémiai és fizikai fényvédők. Előbbiek veszélye, hogy beavatkozhatnak a hormonrendszer működésébe, ami egy baba esetén elkerülendő. A fizikai fényvédők tekintetében a nano a problémás, ez a változat bekerülhet a bőrbe, ezért az ideális naptej „nem-nano” fizikai fényvédős. Szintén fontos, hogy a naptej ne tartalmazzon illatanyagot, színezéket, tartósítószereket, ezektől óvni kell a baba bőrét.

Milyen a jó naptej a babák számára?

Bio és natúr, azaz csak természetes anyagokat tartalmaz. A faktorszám is számít: minimum 30-as, de nyáron inkább 50-es a jó választás. Szerencsére a világ a természetesség felé halad, mindenből egyre nagyobb a választék ezen a téren. A babáknál használt krémeknél különösen fontos odafigyelni, hogy olyan készítményt vásároljunk, amelyek fizikai védelmet nyújtanak a napsugárzás ellen, ám csak a bőr felszínén, azaz nem jutnak a bőrbe kétes vegyi anyagok.

(Szponzorált tartalom)

Vélemény, hozzászólás?