Külföldi szerencsejáték adó

  1. Ripple Kaszinó: A Legjobb Online Szerencsejáték Stratégiák: Nem lehetetlen olyan online kaszinókat találni, amelyek Dogecoin bónuszokat kínálnak.
  2. Eurogrand Kaszinó: A Legjobb Online Kaszinó Játékok Kezdőknek - Kanada mind az utolsó öt meccsén gólt szerzett, és annak ellenére, hogy Új-Zéland vesztes sorozatban volt, az elmúlt öt meccsből háromban még mindig sikerült gólt szerezniük.
  3. Boleto Kaszinó: A Nyerőgépek Titkai és Trükkjei: SSL adattitkosítási technológiákon alapuló Its.

Kockás nyerőgép online játék

Tsi Kaszinó: A Legjobb Online Kaszinók Megbízhatósági Kritériumai
Jó, ha játék közben néhány javaslatot és trükköt követ, de ajánlott az időt is szem előtt tartani.
Snatch Kaszinó: A Legjobb Játékstratégiák és Tippek
Bár a PayPal minden bizonnyal a legjobb módszer az online vásárlásokra, vannak bizonyos hátrányok is.
Ha csak az első lépéseket teszi az online szerencsejáték világában, az itt említett kifejezések közül sok ismeretlennek tűnhet számodra.

Szerencsejáték matematika

Slotwolf Kaszinó: A Játékosok Leggyakoribb Panaszai és Megoldások
Összefoglalva, a bónusz kör azonos tétmérettel és vonalszámmal játszik, és újra aktiválható, ha legalább három scatter jelenik meg egy pörgetés során.
Cadoola Kaszinó: A Legjobb Promóciók és Ajánlatok
De egyesek ezt túl messzire vehetik.
Betway Kaszinó: Milyen Gyakran Frissülnek a Játékok? Vélemények és Értékelések

Takarékoskodjunk gyermekünk jövőjére életbiztosítással

Szülőként teljesen természetes, hogy az egyik legfontosabb dolog számunkra a gyermekünk, és az ő biztonsága. Ugyanakkor gondolnunk kell a jövőjére is, hiszen a felnőtt élet rengeteg kiadással jár: elég csak az albérletre vagy az egyetemi tanulmányokra gondolni. (Nem is beszélve egy esküvőről, vagy akár egy saját otthonról!)

Szerencsére létezik megoldás arra, ha szeretnénk a gyermekünket biztonságban tudni, ugyanakkor felelős szülőként a felnőtt életére egyúttal takarékoskodni is. Ez a megoldás pedig az életbiztosítás. 

Persze elsőre talán kissé bonyolultnak tűnhet, hogy miképp is függ össze a megtakarítás és a biztosítás – hiszen azt gondolhatnánk, hogy két teljesen különböző termékről van szó. Azonban bízunk benne, hogy amint a cikk végére ér, már teljes mértékben tisztában lesz a kettő közötti kapcsolattal. Vágjunk is bele!

Az életbiztosítások fajtái

Amikor az emberek általánosságban “a biztosításról” beszélnek, többnyire a kockázati életbiztosításokra gondolnak. 

Ez ugyanis a klasszikus, köznapi értelemben vett forma. Tehát a szerződő fizeti a biztosítási díjat, majd – miután megszűnik a szerződés és a biztosított életben marad – a társaságnál marad a biztosítási összeg. Ha viszont a biztosított életét veszti a futamidő alatt, akkor a biztosító kifizeti a szerződésben meghatározott összeget. Ez azonban csak az életbiztosítás egyik fajtája: a kockázati életbiztosítás.

Létezik viszont egy másik típusa is, ahol a biztosítás kevésbé kerül a középpontba, és inkább a megtakarításon van a hangsúly. Ez az úgynevezett megtakarításos életbiztosítás.

Mit érdemes tudni a megtakarításos életbiztosításról?

A megtakarításos életbiztosítás fókusza sokkal inkább a megtakarításon, semmint a kockázati elemeken van. Épp ezért nem csak a biztosított halála esetén fizet, hanem a szerződő szinte bármikor hozzáférhet a megtakarításhoz. (Ez persze nagymértékben függ a konstrukció típusától, ezt azonban picit lejjebb bővebben is kifejtjük.)

Amennyiben megtakarításos életbiztosítást szeretnénk kötni, választhatunk egyszeri-, és rendszeres díjas konstrukciók közül is. 

Az egyszeri díjas esetében, ahogy a neve is utal rá, egyszer lehet nagyobb összeget (például örökség útján szerzett pénzt) befizetni. 

A rendszeres díjas életbiztosítás azonban kvázi egy megtakarítás, hiszen bizonyos időközönként (például havonta) kell fizetni a számlára. Megtakarítás esetén választhatunk valamilyen célt is, hiszen bizonyos konstrukciók mellé kedvezményeket (például adójóváírást) kaphatunk, ilyen lehet például a nyugdíjcél is. Viszont, ha nincs konkrét tervünk a megtakarítással, akkor az összegyűjtött összeget szabadon felhasználjuk. 

Ilyen szabadon felhasználható megtakarítás lehet, ha például gyermekünk jövőjére teszünk félre. A cikk további részében pedig erre fókuszálunk.

A biztosítói gyermek megtakarítások

A gyermek célt tehát mi választhatjuk magunknak – nem pedig egy speciális megtakarítási formát takar. 

Mivel ez sokkal inkább egy megtakarítás – amit befektetnek -, mintsem életbiztosítás, ezért fontos tudni, hogy a befizetett pénzt nem nekünk kell kezelni, hanem menedzserek, és alapkezelők foglalkoznak ezzel.

Így a pénzünk nem csak „pihen” egy számlán, hanem hozamokat termel. Mivel gyermekünk jövőjére gyűjtünk, érdemes a biztosítást minél korábban elkezdeni, és minél hosszabb ideig takarékoskodni – legalább 10 évig. Ezután ugyanis már kamatadó-mentesen tudjuk felvenni a megtakarításunkat.

A futamidő tehát lehet 10-, de akár 20 év is lehet: ez már minden esetben rajtunk múlik. Ha pedig úgy érezzük, hogy a minimálisan elvárt 10 éves futamidő végén még nincs szükségünk a befektetett pénzünkre – például mert gyermekünk még nem érte el a 18 éves kort – , akkor a megtakarításunkat tovább is fialtathatjuk.

Vannak olyan konstrukciók, ahol a minimum összeg, amit ebben az esetben be kell fizetni, havi 8000 forint. Azonban jó tudni, hogy a legtöbb csomag havi minimum 12.000 forinttól indul. A hozamok tekintetében pedig kimagaslóan jó, akár 6-8%-ot is elérhetünk, amennyiben a befektetésekkel kapcsolatos kockázatokat jól viseljük. 

Szülői kiegészítő védelmek

Sok szót ejtettünk már arról, hogy megtakarítási szempontból mennyire előnyös a konstrukció, azonban az életbiztosításról viszonylag – eddig – kevesebbet írtunk. Pedig a kiegészítő életbiztosítási-, kockázati elemek adják ennek a megtakarítási formának az egyik legnagyobb előnyét. 

1. Azt fontos tudni, hogy minden megtakarításos életbiztosítás tartalmaz egy alap, minimális kockázati életbiztosítási elemet (jellemzően pár százezer forint). Ezt minden esetben megkapja a kedvezményezett a megtakarítás összegével együtt, ha biztosított szülőként velünk  valami történne. Lehetőségünk van ugyanakkor ezt az alap kockázati védelmet kiegészíteni és egy magasabb összegre biztosítani magunkat szülőként. Így gyeremkünk – illetve az általunk megadott nagykorú kedvezményezett, aki gyermekünk gondját viseli halálunk után – azonnal megkapja a magasabb akár több 10 milliós (a kiegészített kockázati elem mértékének függvényében) biztosítási összeget.

Ezen felül pedig a megtakarított pénzt és a hozamokat is kifizeti a biztosító – függetlenül attól, hogy a futamidőből még mennyi van hátra.

Például, ha a biztosításunk 20 millió forintra szólt, és 7 év alatt összesen 3 millió forintot sikerült megtakarítanunk, akkor halál esetén kifizetik a  20+3 millió forintos összeget is.

2. Ezenkívül van egy másik kiegészítő szolgáltatás is, amelyet érdemes megemlíteni – mégpedig a díjátvállalást

Így, ha biztosított szülőként váratlanul meghalnánk (lehet csak az egyik vagy akár mindkét szülő is biztosított), akkor a társaság átvállalja a megtakarítás fizetését gyermekünk 18 éves koráig. Ugyanis már egy kisebb összegű, havi fix kiadás is problémát jelenthet a családnak, ha az egyik családfenntartó elhuny, nem is beszélve a lelki megrázkódtatásról. 

Ilyen esetekben pedig bizony nagy segítség, ha nem szűnik meg a megtakarításunk, hanem tudjuk, hogy a szerződés lejártával hozzá jutunk az összeghez, segítve ezzel is gyermekünk jövőjét úgy, ahogy azt elterveztük. Ugyanakkor kiadásként nem terheli a családi kasszát.

Természetesen a két kiegészítő szolgáltatás közül nem kell feltétlenül választani, kombinálhatjuk is őket egymással. Így kedvezményezettként a biztosított összeghez is hozzájuthatunk – biztosítva ezzel gyermekünk anyagi hátterét a felnövekedésben, ugyanakkor a megtakarítás is tovább folytatódik, hogy anyagilag stabilan kezdhesse meg a felnőtt éveit.

Valóban megéri megtakarításos életbiztosítást kötni?

Amennyiben rendelkezünk havi 10-15.000 forinttal, amit szívesen gyermekünk jövőjébe fektetnénk, mindenképpen érdemes megfontolni egy biztosítói gyermek megtakarítás indítását.

Egyrészt ugyanis nem kell aggódnunk amiatt, hogy miből finanszírozzuk majd a gyermekünk felnőtt életének kezdetét – hiszen erre a célra több millió forint áll majd rendelkezésünkre.

Másrészt viszont, a szülői kiegészítő védelmekkel együtt, védve van a gyermekünk és a megtakarításunk abban az esetben is, ha velünk vagy a párunkkal történne valami. 

Ráadásul a megtakarítással kombinált életbiztosítás ár-érték arányban is jó választás lehet. Ugyanis, ha csak életbiztosítást szeretnénk indítani, akkor bizonyos esetekben drágábban juthatnánk csak hozzá. Így azonban, konstrukciótól függően, már havi néhány ezer forinttól magas összegű biztosítást is köthetünk.

A befizetett összeget, a LifeRisk szakértői szerint, érdemes 85-15%-os arányban felosztani. Tehát 85%-ot fizetni a megtakarításra, és 15%-ot az életbiztosításra. 

Ez egy havi 20.000 forintos biztosítási összeggel számolva azt jelenti, hogy 17.000 forint kerül a megtakarítási számlára, és 3000 forint a biztosítás. 

Összefoglalás

A megtakarításos életbiztosítást tehát azoknak ajánljuk, akiknek fontos a biztonság, ugyanakkor szeretnének pénzt is megtakarítani, és a hozamokkal együtt még nagyobbra duzzasztani az összeget. Érdemes tehát élni ezzel a lehetőséggel, és biztosítani a gyermekünk jövőjét.

Vélemény, hozzászólás?