Brass in the Five – Rézfúvós móka gyerekeknek 2011.09.25.

Brass in the Five
2011.09.25  11:30
MOM Kulturális Központ – Szabadtéri színpad
Rézfúvós móka

A Brass in the Five fúvósötös mókás előadásai már évek óta nagy sikernek örvendenek. Nem csoda, hiszen a virtuóz zenészek ilyenkor a szó szoros értelmében játszanak a hangszereken – azaz nem csupán zenélnek.

A fő mókamester pedig Méhes Csaba pantomimművész, akinek segítségével életre kelnek a hangok, a mozdulatok, s a gyerekközönség ritkán tapasztalható közelségbe kerülhet a muzsikával.

Rézerdő lakói, a gyerekek vidám, gondtalan életét élik egy távoli vidéken. Boldogan játszanak, viaskodnak. Próbára téve képességeiket, titkon abban reménykednek, hogy valamelyikük egyszer kiérdemli majd a királyi trónt. Addig- addig bizonygatják rátermettségüket, míg majdnem megfeledkeznek a Rézerdőt fenyegető betolakodókról. Őket csak közös elhatározással és közös erővel tudják megfutamítani, így a királyi trón is üresen marad, viszont ez az elhatározásuk még szorosabbá fűzi barátságukat.

Fél tucat szereplő, aki nem fél fellépni.

Az előadást Méhes Csaba és a tubát megszólaltató Takács Tibor közösen írta és rendezte. Rajtuk kívül még négyen lépnek színpadra, Simai László és Tóth Tamás akik trombitán játszanak, Soós Péter akinek a kürt valamint Koppányi Béla, akinek pedig a harsona a hangszere. Az előadást korhatár nélkül mindenkinek ajánljuk, akik egy óra önfeledt nevetésre vágynak.
A belépés díjtalan.

Vélemény, hozzászólás?