Családi kirándulás a Sümegi Várba – élménydús program történelmi lovasjátékokkal

Hétvégi családi kirándulás a Sümegi Várba. Élménydús program történelmi lovasjátékokkal. Részesei lehetünk a fantasztikus Történelmi Lovasjátékok & Középkori Lakomák lehengerlő élményének.

 

 Magyarországon az újkorban a Sümegi várban kezdtek elsőként lovagi tornákat rendezni. Először csak nyaranta néhány alkalommal, mostanában pedig nyáron (júliusban és augusztusban) már minden nap akár többször is, ősztől-tavaszig pedig hetente szerdán és szombaton látható a Történelmi Lovasjátékok program. A műsor a Sümegi Vár lábainál található Lovagi Arénában (befogadóképessége 1000 fő), vagy a fedett Lovagteremben (befogadóképessége: 500 fő) zajlik, az időjárástól függően.

 

A program menete:

A műsor főbb elemeit a középkorban ismert lovagi tornákból merítettük, így az ügyességi fegyverbemutató (íjászat, csatacsillag-, csatabárd-, dárdahajítás), gyalogosan és lovon, a lovas- és gyalogos bajvívás (kardokkal, pajzsokkal, buzogánnyal, stb.) egyaránt része az előadásnak. A szereplők mindvégig korabeli jelmezben vannak, a hangulatot és színvonalat narrátorunk és a megfelelő zenei aláfestés is növeli. A vacsora ideje alatt cigányzene szól, s jelmezbe öltözött vitézek és várúrhölgyek szolgálják ki a vendégeket.
 
Elérhetőségek

 
Telefonszám: 87/550-166
Fax: 87/550-167
Honlap: www.hotelkapitany.hu
E-mail: sales@hotelkapitany.hu
Cím: Sümeg, Tóth Tivadar u. 19.
  Megnézem a térképen

Vélemény, hozzászólás?