Egri program kavalkád, Magyarok vására 2011.08.12-14.

Húha, erős kis hétvége vár rátok. A címben felsoroltakon túl lesz még Magyarok Vására, falunap pár helyen, az várban az egri csillagokat is játsszák kétszer, lehet kóstolni majd leánykákat a város alatt, és még virrasztani is lehet vasárnap. Mindezekről részletesen a tovább mögött írunk.

Az eseménynaptár után álljon itt az augusztusi kitekintő, valamint a játékunk, melyen jegyet nyerhettek az augusztus 17-i Ismerős Arcok koncertre.

A legjobb az lesz, ha a péntekkel kezdünk. A több napos események között találjuk a Civil Csillagok nevű katonai hagyományőrző csapatok minősítő fesztiválját, melynek helyszíne az Egri Vár. Aztán van még itt egy Cseh Kulturális Fesztivál is, ez már a Dobó téren található meg, ha egyáltalán… Ugyanis kumma infónk nincsen erről.

Az első Bárzenész Találkozó pénteken 17 órakor kezdődik az Agria Parkban. A Gonda László keze munkáját dicséri eseményen tiszteletét teszi Zalatnay Cini és Rácz Kati, de fellép még Kövesdi Éva-díva, Révész Géza-George Michael imitátor, Perczel-Kováts Orsolya-énekesnő, Gáspár Pál-bendzsóművész. A helyieket többek között Herczeg Flóra, Varró Emese, Ifjabb Báder Ernő és még sokan mások képviselik. Érdemes lesz elmenni!

Maradván a zenénél, este több koncert is lesz. Így a Jaffában a Manökken Proletárz lép fel, minden bizonnyal jó kis hangulatot teremtve. A fellépőkről minden infó és egy klip a link alatt. Az Egalban Astur és Sinners koncertek hallhatók majd az est folyamán.

Az Agria Nyári Játékok pénteki napján a Babszem Jankó Gyermekszínház a Csipike, az óriás törpe című mesejátékkal szórakoztatja a gyerekeket 18 órától, a várban pedig az Egri csillagok kerül a színpadra 20 órától. Itten még fáklyás kazamatavezetést is tartanak, szombaton szintén. Már nem a játékok része, de lesz még Egri leánykák Éjszakája is a város alatt, és ez sajtkóstolóval is egybe van kötve. Hajrá!

Noszvajon a szokásos, pénteki programokat kapjuk: A gyerekek sütnek, majd lehet még grillezni, gulyást enni, vagy éppen borozgatni.

Talán nem lesztek szomorúak, ha a szombattal folytatjuk ajánlónkat 🙂 Egerben például elkezdődik a két napos IX. Egri Strandfesztivál, melyre nem kaptunk meghívást. Amit elsőként tudni kell, hogy a szokásos belépőár mellé még 300 Ft-ot kell kicsengetni a pénztárnál. Ám a két nap alatt fellép Szekeres Adrienn, Pákó, Wolf Kati, az Animal Cannibals és még jó páran. Lesz még divatbemutató meg mindenféle jóság… Részletek a link alatt.

Zenénél maradva az Egalban elektrosokk bubiparty lesz, a kisteremben pedig Popméterék keverik a zenét. A Bíborosban 21 órakor kezdődő (és ingyenes) Moody Cloud koncertje pedig bubi a fröccsben. Vagy ilyesmi 🙂 De a Bartakovics Béla Közösségi Ház sem marad kihasználatlan. Itt a Hevesi József Magyarnóta Klub tagjai közreműködésével hallhattok operetteket. Beugró 800 HUF, közreműködik Gonda László.

Érdemes még a Történelmi sétán is részt venni, ahol idegenvezetők segítségével lehet körbejárni a belvárost. Ez 10 év alatt ingyenes, egyebekben 500 Ft. Indulás 10-kor a Tourinform Iroda elől. A Hotel Egerben Ducsai Zoltán festőművész Képzeletbeli világok című tárlatát nyitják meg 17 órakor, a tárlat szeptember 15-ig tekinthető meg. Este újra, és idén utoljára az Egri csillagok a várban.

Eger környékén úti cél lehet Demjén, ahol idén is megülik a Hegyeskő Napot. A programok már 6-7 óra tájban elindulnak, mert ugye idő kell a jó kis ebéd elkészítéséhez. Az evésen túl lesznek még fellépések az óvodásoktól az asszonykórusokon keresztül egészen az Adáshiba Színjátszócsoportig. Déltől jó sokáig ebédelni lehet, majd rövid pihenő után kezdődik a Sinners koncert. A "Sólyom-szem" Történelmi Íjászverseny Kisnánán, a várban tartandik. nevezni 10-ig lehet, majd következik a célba lövés.

Noszvajon délelőtt helyi terméket tudtok vásárolni, de lesz még faluséta és grill vacsi is.

Vasárnapra is maradt még program. A strandefsztivál ugye rendületlenül megyen ezen a napon is. Újra eljött a Magyarok Vásárának ideje, ezt az Érsekkertben találjátok meg reggeltől estig. Szintén a Magyarok Szövetsége szervezésében vehettek részt a Tarnaszetmárián virrasztáson, melyet Nagyboldogasszony napjához kötnek.

Ilyesmi a hétvége mostani kínálata. Minden további részletet és programajánlatot az info@egriprogramok.hu címre várunk. De ki lehet tenni a facebook oldalunkra is. minden másra pedig ott a twitter. A hírlevelünkre is érdemes feliratkozni, ne feledjétek 🙂

Szép hétvégét és kiváló programokat kívánunk 🙂

Forrás: egriprogramok.hu

Vélemény, hozzászólás?