Egy nap a biztonságos közlekedésért – V. Közlekedésbiztonsági Nap Gyermekeknek

 

2011. április 30. szombat

A Közlekedési Nap ötlete és megvalósítása 2007-ben indult útjára, amikor a Vasúttörténeti Park a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelését tűzte ki célul, mindezt egy rendezvény keretein belül, játékos formában megvalósítva.

A park – mivel célcsoportja elsősorban a kisgyermekes családok – fontosnak tartja, hogy felkarolja a gyermekbiztonság kérdését, mert uniós adatok alapján, a 0-14 éves korú gyermekeket érintő halálos balesetek közül minden tizedik közlekedési balesetre vezethető vissza. A vasúti közlekedésre vonatkozó alapszabályokat így nálunk „játszva” tanulhatják meg a kicsik, melyeket az eddig megrendezett Közlekedési Napokon kibővítettünk a közúti közlekedés és a kerékpározás szabályainak oktatásával.

Az elmúlt évek közlekedési rendezvényei sikeresnek bizonyultak, a látogatók létszáma megközelítette az 5000 főt. A Vasúttörténeti Park interaktív programjain túl a Mini KRESZ Park és a Magyar Autóklub – Schwinn Csepel Kerékpáros Ügyességi Pályája aratott nagy elismerést. A kerékpáros ügyességi pályán az előre kijelölt úton kellett a gyermekeknek végigtekerniük, amely nem is volt olyan egyszerű feladat, mint amilyennek először látszott.

A Mini KRESZ Park kis sofőrjeinek 15 perces KRESZ oktatáson kellet részt venniük, mielőtt a kisautók volánjai mögé ülhettek. A kerti vasút gyermek utasai egy 10 kérdésből álló kvíz kitöltésével bizonyíthatták a vasúti közlekedés szabályaiban való jártasságukat. A nyerteseket a támogatóink által felajánlott ajándékokkal jutalmaztuk.

 

(Forrás: www.mavnosztalgia.hu/hu/menu/52/esemeny/459)

Vélemény, hozzászólás?