Kizöldül a Millenáris

 

2011. április 30., szombat, 10.00
 

Fogadó, Park

 

Áprilisban hasznos dolgokat tanulhatunk meg a bennünket közvetlenül körülvevő környezetről. Ismét ültetünk az idénynek megfelelően, lesz közös „környezettapasztaló” interaktív mese, Zöld Manó Túra, az újrahasznosítással kapcsolatos kézműves foglalkozás, koncertek, előadás.
 

 

A Millenáris évek óta fordít kiemelt figyelmet a környezetvédelemre – lépten-nyomon megpróbál tenni érte, felhívni rá a figyelmet. Gyermekprogramjainkat is áthatja e cél – hiszen nem lehet elég korán kezdeni az odafigyelést –, többségük a „zöld szellemiség” jegyében fog telni idén is.

Márciusban megtudhattuk, mi mindent tehetünk környezetünk megóvásáért mi magunk. Megismerkedtünk a Millenáris növényvilágával, az itt élő állatokkal. Beszélgettünk Magyarország tájairól, növényeiről, védett állatairól is. Áprilisban még mélyebbre ásunk: további hasznos dolgokat tanulhatunk meg a bennünket közvetlenül körülvevő környezetről. Ismét ültetünk az idénynek megfelelően, lesz közös „környezettapasztaló” interaktív mese, Zöld Manó Túra, az újrahasznosítással kapcsolatos kézműves foglalkozás, koncertek, előadás.

 

10.30 és 14.30 A K.V. Társulat bemutatja: A Kitin Klán a kertbe megy
Mesedarab a környezetvédelemről – gyerekeknek, 5–10 éves korig

A színhely: a „Kert” – egy óriási lakótelepi játszótér. A szereplők rovarok és növények. Az álnok ganajtúró bogár a „Kertbe” kerülő szennyező vegyi anyagokkal üzletel: szépségipari termékekként adja el őket (csápbodorítóként, kitinfényesítőként, szárnypúderként). A növények és rovarok pedig jobban néznek ki tőlük – egy ideig… Az aljas cselszövőt csak a Kitin Klán állíthatja meg! Persze egyéb bokros teendőiken felül. Hőseinknek – Boginak (Bogáncslepke), Sasának (Botsáska) és Jánosnak (Szentjánosbogár) – ugyanis van dolguk elég…
A „Kitin Klán” játékos formában hívja fel a gyerekek és felnőttek figyelmét a környezettudatos magatartás fontosságára. Humoros, groteszk helyzeteken keresztül beszél a környezetszennyezés veszélyeiről. Az alkotók célja, hogy az előadás ösztönözzön a kezdő lépésekre, amelyeket mindannyian megtehetünk élhető jövőnk érdekében.
Az előadások után feldolgozó drámafoglalkozáson vehetnek részt az érdeklődők.
Az programokon a férőhely korlátozott.

 

Alkotók: Dramaturg – Markó Róbert | Zeneszerző – Zságer-Varga Ákos | Zenei munkatárs – Simon Attila | Mozgás – Elek Ányos | Látvány – Kovács Nóra, Horváth Lilla | Asszisztens – Muhi Zsófia | Író-rendező – Juhász Kristóf | Szereplők: Elek Ányos, Gombai-Nagy András, Hegedűs Barbara, Száger Zsuzsanna, Urbanovits Krisztina

 

11.30 Kardos-Horváth János: Földlakó! – koncert
Megszületett, megérkezett, de jó, a legeslegújabb kis Földlakó. Szeretettel köszöntünk – Hahó! Az ott New York, ez pedig Makó!

 

10.00–15.00 Csiribiri kézműves műhely: „Zöldet anyunak is!”
Anyák napi készülődés, amelynek során fontos, hogy minden újrahasznosítható alapanyagokból készüljön. Gyere, készíts te is fotóalbumot, könyvjelzőt, ékszereket, papírvirágot – újrahasznosítható anyagokból!

 

10.00–15.00 Zöld Manó Túra
Játékos környezetismereti foglalkozás a természetben.
Környezetvédelem, állat- és növényismeret, kísérletek, fantázia, dalok, mondókák.
Várunk minden kicsit – és nagyot is! A játék helyszíne a Park összes zegzuga.

 

16.00 Halász Judit koncertje: Csiribiri

Vélemény, hozzászólás?