Fekete Tímea, alapozó mozgásterapeuta, fejlesztő pedagógus

Fekete Tímea vagyok, alapozó mozgásterapeuta, fejlesztő pedagógus, pedagógia szakos nevelő. Férjemmel együtt dolgozom az Erdei TanOdú – Csepeli Mozgásfejlesztő Központban. Többnyire ADHD-s gyerekek, iskola éretlen ovisok, beilleszkedési/tanulási/magatartási nehézséggel (vagy zavarral) és figyelmi problémával küzdő kisiskolások komplex vizsgálatával és fejlesztésével/terápiájával foglalkozunk.

2006 óta folyamatosan képzem magam, sokféle módszert és terápiát elsajátítottam (alapozó terápia, babamasszázs és –mozgás, Meixner terápia, NILD ritmikus írás, diszkalkulia terápia, Sindelar, GMP, MindLab-tanár, tudati technológia tréner), de még mindig a mozgásfejlesztést tartom ezek közül a legfontosabbnak, hiszen egyik terápia sem hozza meg a kívánt eredményt, ha azt fejletlen idegrendszerre próbáljuk építeni.

Állandóan olvasom a hazai és nemzetközi szakirodalmat, de az igazi tudást a napi foglalkozások során sajátítom el a hozzám járó gyerekektől és anyaként a saját gyerekeimtől. Két magántanuló tinédzser színesíti a mindennapjaimat itthon, akikkel sok mindent megélve radikálisan megváltozott a véleményem az iskoláról, a tanulás szerepéről, fontosságáról.

Nem tartom létkérdésnek, hogy minden gyerek kis zseni módjára tanuljon, de azt igen, hogy a sajátos nevelési igényű gyerekek is megtalálják önmagukban az értékeket, kibontakoztathassák képességeiket, és szakszerű segítséggel nekik is lehetőséget adjunk a harmonikus személyiségfejlődésre.

Vélemény, hozzászólás?