Gyerek- és családi programok májusban a Műcsarnokban

Életkerék

Május 9., szombat 10.30-13 óráig

Május első családi délelőttjén soha véget nem érő filmet készítünk ollók, ragasztók, kartonok, színes papírok, és természetesen a szülők segítségével.

Meghívott művész: Pető Hunor

https://mamusociety.wordpress.com/2012/10/19/kuldom-a-kepemet-i-send-my-picture/

 

Keltsük életre a szobrokat

Május 10., vasárnap 10.30-13 óráig

Mozgásművészeti foglalkozás a családi vasárnap keretében. Nincs korhatár: kisebbek és nagyobbak együtt belefelejtkezhetnek a Nemzeti Szalon műveinek sokféleségébe. Mozgással értelmezett szoborformák, széles gesztusok és rezdülések. A foglalkozás végén meglepetésprodukció.

A foglalkozást Bán Ildikó táncpedagógus vezeti.

 

Szélvihar a Színek szigetén

Május 16., szombat 10.30-13 óráig

Egy nap a Színek szigetén óriási vihar kerekedik. Gyökerestül tépi ki a fákat a földből, s repíti magasba a házakat. Az emberek, mikor földalatti búvóhelyükről előmerészkednek, csak szürke síkságot látnak maguk körül. Nemcsak a házak és a növények tűnnek el a szigetről, hanem a színek is. Négyféle festék, negyven ecset és száznyolcvan perc áll a rendelkezésünkre, hogy szigetünket megszínezzük, hogy újból teljes pompájában tündököljön.

Meghívott művész: Erdélyi Gábor

http://galerianeon.blogspot.hu/2012/12/erdelyi-festmenyeinek-partvonala.html

 

Ritmusok a térben

Május 17., vasárnap 10-13 óráig

Mozgásművészeti foglalkozás a családi vasárnap keretében. Barangolás a Nemzeti Szalon szobrai és installációi közt. Térbeli művek ritmusa, ívek és mozdulatok, változó fények és hangok. A foglalkozás végén meglepetésprodukció.

A foglalkozást Bán Ildikó táncpedagógus vezeti.

 

Festőműhely

Május 23., szombat 10-13 óráig

Egy újrahasznosító művész régi, tönkrement, kidobásra szánt képeket restaurál, s a javítgatás közben kicsit át is festi őket. Egyszer tanítványai elhatározzák, hogy megtréfálják a mestert, s éjszaka titokban továbbfestik a képeket.

Meghívott művész: Elekes Károly

http://www.c3.hu/~ligal/420.html

 

Ezt nem hiszem el…

Május 24., vasárnap 10-13 óráig

Mozgásművészeti foglalkozás a családi vasárnap keretében. Hihetetlen anyagok, formák és érzelmek felfedezése gesztusokkal és mozdulatokkal a kiállítás szoborműveiben. A foglalkozás végén meglepetésprodukció.

A foglalkozást Bán Ildikó táncpedagógus vezeti.

 

Rajzológép

Május 30., szombat 10-13 óráig

A programra érkező családok olyan eszközöket találhatnak ki és készíthetnek el, amelyek segítik, vagy éppen hátráltatják a rajzolást. A szerkezetek segítségével képeket alkotunk, versenyezve és küzdve a géppel, hogy melyikünk irányítja a ceruzát, ki készíti a rajzot.

Meghívott művész: Lévay Jenő

www.youtube.com/watch?v=2nY7qUzygU4

 

A családi programokon belépőjegy megvásárlásával lehet részt venni.

Hétéves kor alatti gyerekeknek, valamint fogyatékkal élő látogatóknak és kísérőiknek nem kell jegyet váltani.

 

 

Gyereknap

A kétszínű kerekerdő

Május 31., vasárnap, gyereknap 10-17 óráig

Az utolsó családi napon egy titokzatos erdőből kell kiszabadulniuk a gyerekeknek, kísérőikkel együtt. Csapdák, erdei állatok, szellemek és csalfa varázslatok nehezítik szabadulásukat. Szerencsére akadnak segítők is, akik jó tanácsokkal, papírokkal és festékekkel látják el őket, hogy megtalálják a kivezető utat a rengetegből.

A programon való részvétel gyereknap alkalmából 12 éves kor alatt ingyenes.

Vélemény, hozzászólás?