Elefáni Papírszínház: Nevesincs 2015. Május 03.

Elefáni Papírszínház: Nevesincs

Nevesincs, a kis indián lány nagy kalandos utazásba kezd, hogy megtalálja a nevét. Mindenkinek testre szabott neve van, csak éppen neki nincs. Nagyon szomorú. Az öreg bölcs indiántól a következő instrukciót kapja: „Mindenkiben él egy virág, abban egy szó rejlik. Találd meg a virágod, megtalálod a neved!” . Így hát barátjával elindulnak megkeresni azt a bizonyos virágot. Találnak egy hatalmas kék virágot, ami beszippantja őket. Zümzalán, aki ott él, nem tud segíteni. A zümkatonák pedig a kaptárba viszik őket. Majd mikor lemondanak a keresésről, akkor megtörténik a csoda… megtalálja Nevesincs az ő saját nevét. Hogy pontosan mi lesz a neve? Az előadáson kiderül.

Előadja: Boros Luca

Dramaturg: Nagy Orsolya

Zene: Gaál Xénia

Báb, díszlet: Tóth Eszter

 

Mi a papírszínház? A 18-19. században a színházba járó emberek igényelték, hogy otthonukban, egy miniatűr világban, kicsi papírfigurákat mozgatva, újraéljék színházi élményeiket. Saját örömükre és időtöltésükre készült a kis színház, amely több volt holmi játékdarabnál.

E színház izgalmas sajátossága, hogy akár egyetlen egy ember képes vele eljátszani egy drámát, elmesélni egy mesét a saját hangján, a díszletek és a dróton mozgatható bábuk segítségével.

Egy problémamegoldó mesét láthatnak a gyerekek, amely előtt, alatt és végén feladatokat kapnak, s a problémát közösen bontják ki, oldják meg Boros Luca segítségével. Az egyszemélyes társulat alapítója pedagógusként és színházi szaknevelőként keresi a lehetőségeket, hogy segítse a gyerekeket a problémák felismerésében és megoldásában. Ebben nagy segítségére van Elefáni, a mesélő elefántlány 2011. decembere óta.

A mese végén senki nem távozhat üres kézzel!

 „A virtuális világ tökéletességre törekvő vizualitásához szokott kisgyerekek képzeletét megtornáztatja ez az esztétikusan játékos és kreatív, ám távolról sem tökéletes színházi valóság, amelynek darabjaiból a gyermek újrateremti a világot.”(dr. Pazonyi Judit)

                                                                

MÁJUS 3. vasárnap  10:00 BÁBSZÍNHÁZ, MU Kávézó

 

Jegyár gyerekeknek: 700 Ft

Felnőtt kísérők számára a belépés ingyenes.

MU Színház

1117 Budapest, Kőrösy J. u. 17.

 

Vélemény, hozzászólás?