Győrkőcfesztivál Győrben 2011.július 01-03. Belépő: egy mosoly

VASKAKAS BÁBSZÍNHÁZ rendezésében
2011. julius 1.-3.
Hagyományos, mosolygós gyerekfesztivál a négy folyó városában.

Belépődíj: egy mosoly2011-ben Győr már negyedik alkalommal hívja az ország összes Gyuriját, Zsófiját, Petijét, Zsuzsiját… azaz minden gyerkőcöt a IV. Győrkőcfesztiválra a négy folyó városába. A belépő egy mosoly, amit fotón kell a gyermekeknek magukkal vinni, a programok amúgy ingyenesek. Sőt, a fesztivál karszalagját viselő gyerkőcöknek számos étteremben és szálláshelyen is ingyenes kiszolgálás, szállás dukál.

10 helyszínen 1000 program várja a gyerekeket Győrben július 1-3. között, mikor a város játszótérré változik, zsebpénzre nem lesz szükség, mert a belépés ingyenes. Pontosabban: a Győrkőcfesztiválra a BELÉPŐ csupán EGY kincset érő MOSOLY, amit minden győrkőcnek magával kell hoznia az arcán, és egy portréfotón! A mosolyért cserébe karszalag jár, mellyel a Győrkőcfesztivál minden programja ingyenes!

A fesztivállal együttműködő éttermekben, szállodákban a gyerkőcfesztivál ideje alatt Győrben ingyen étkezhetnek, szállhatnak meg a fesztivál karszalagját viselő gyerkőcök, az Állatkertben ingyen sétálhatnak, a győri uszodában ingyen locs-pocs partizhatnak, és ráadásul hazafelé ingyen vonatozhatnak a MÁV és a GYSEV járatain.

vaskakas_logo

Győr városa és a Vaskakas Bábszínház szervezésében 2008-ben indult Győrkőcfesztivál ma már hagyomány. A tavalyi ötvenezres látogatószám azt bizonyítja, hogy a Győrkőcfesztivál nem csupán győri gyerekek és felnőttek eseménye, hanem Győr egyik legtöbb vendéget vonzó programjává nőtte ki magát. 2010-ben a Magyar Fesztivál Szövetség Kiváló minősítésű művészeti díjban részesítette a Győrkőcfesztivált. A szakmai vélemény szerint a fesztivált a jókedv, az élményadás, a színvonalas programok, a gyerekek megbecsülése és az emberek szeretete jellemzi.

Ízelítő a programból:

10 helyszínen 1000 program, zsebpénz nem kell, mert ingyen van!

Július 1-jén, pénteken este, a IV. Győrköcfesztivál megnyitóján – mielőtt Borkai Zsolt polgármester átadná a város kulcsát a gyerkőcöknek -, Farkasházi Réka és a Boribon koncertezik, majd a város birtokbavételét fényfestéssel, tűzijátékkal, Guiness-rekord kísérlettel ünneplik a gyerekek.

Szombaton és vasárnap egész álló nap áll majd a bál: játék, muzsika, tánc, hejehujahaj.

A IV. Győrkőcfesztivál ideje alatt a győri Bécsi kapu térből igazi Mesevárost varázsolnak a szervezők, ahol a mesehősöket a Színművészeti Egyetem hallgatói jelenítik meg. A mesevároshoz pedig dukál a mesecukrászda, a mesekaszinó, a meseautók, a meseerdő, a meseautomata, és nem hiányozhat a felhővadászat, a minicirkusz, a mesefal pingálás sem. Ellátogat a mesevárosba a nyári Mikulás, a Kukucska Színház, a Bollár Kótyag, a Tintaló Társulás, a Bóbita Bábszínház, a Hepp Trupp, és a Kabóca Bábszínház is.

A Furfangosok földjén a Vároldalban a játékos tudományoké a főszerep, a MOBILIS Interaktív Kiállítási Központban látványos kísérletek zajlanak majd, ahol mindenki kipróbálhatja magát, és gyönyörködhet az Óriáscsodákban: tűzoltó autó, gólérzékelő kapu, vízágyús célba lövés, szárazjeges rakéta.

A Locspocs sziget a IV. Győrkőcfesztivál egyik kedvenc helyszíne, ahol a kicsik kedvükre tombolhatnak a vízi csodák labirintusában: várja őket a Győri uszoda ugráló-vára, a ringató csónakázótó, és a hűsítő bombák.

A Győrkőcfalu a Radó sziget Keleti oldalán nemcsak bábszínházi előadásokkal készül, hanem babakonyhával, varázserejű gyógyfüvekkel, szatócsbolttal, aratóbállal, de nagyszüleink játékait – gúzsdobálást, kakas-ütőt, mocsárjárót, csúzlizdát – is kipróbálhatják a gyerekek.

Szintén a Radó szigeten állítják fel a Tipegő-topogó babakertet is, ahol a 3 év alatti csöppségeknek rendeznek be szivárványos, hintás, csúszdás, homokozós mesevilágot babaszínházzal. Győrben a Rába kettős hídja Varázshíddá avanzsál a IV. Győrkőcfesztiválon, hídivásárral és képmutogatással. Az Óriások színpadán belefeledkezhetünk a mesék varázslatos világába, a tubatigris és a trombitaparipák mellett megjelenik majd A világszép nádszálkisasszony is.

A Rejtelmes szigeten bringóhintókon és furcsa kerékpárokon tekereghet felnőtt és gyerek, míg a Kalandparkban – a Rába feletti drótkötélpályán mérheti le mindenki az erejét és az ügyességét.

Az úszás, az atlétika, a labdarúgás, a kézilabda és a streetball sportágakban szervezett Győrkőcolimpia résztvevői az Aranyparton és a Barátság Parkban mérhetik össze erejüket ezen a IV. Győrkőcfesztiválon, de az öko játékokkal is szórakozhatnak a győrkőcök. A Xantus János Állatkertbe ingyenes belépést kap minden győrkőckarszalagos, és Mini Morris felvonulás is lesz a Baross úton, majd Miniztetés a Virágpiacon.

Részletes program ITT

Vélemény, hozzászólás?