Négyszínvirág gyermek-összművészeti fesztivál Dunabogdányban 2011.07.22-24.

A Dunakanyar gyöngyében, Dunabogdányban immár másodszor rendezzük meg "Négyszínvirág" elnevezésű gyermek-összművészeti fesztiválunkat..

Sudár Gyöngyvér operaénekesnővel közösen egy kirándulás kapcsán fedeztük fel Dunabogdány szépségeit, beleszerettünk a Művelődési Ház hangulatos udvarába!, a templom impozáns kertjébe, a hegyoldalon a kálváriába, ahonnan pazar kilátás nyílik a Dunára. Mennyi ideális helyszín! – és gondolatban már meg is alapítottuk a fesztivált! Tudjuk jól, hogy fesztiválok sokfélesége árasztja el nyaranta az országot és bár művészeti találkozó sok van, de olyan kevesebb, amely elsősorban gyermekeknek szól.

A tavalyi nyári napok sikere arra bíztatott, hogy újból nekivágjunk!

Az idei nyarat a mozgásművészet és a modern tánc jegyében rendeztük.

Programunkban idén is találkozhatnak egymással különböző országok gyermekei. Jönnek gyermek – fellépők (tánc-csoportok) Csehországból, Lengyelországból és Szlovákiából is. Lesz Jancsi és Juliska gyermek-táncmese , látható lesz a Tünet – együttes hires Nylon-revűje és fellép Méhes Csaba, a közkedvelt pantomomművész is. Esténként a szabadtéri színpadon koncerteket rendezünk, Hallhatják többek között Für Anikó koncertjét, a Neofolkot és a Vodku zenekar Cseh Tamás – estjét. A programokat idén is kézműves foglalkozások és gyermek-könyvvásár gazdagítja.

Szeretnénk, ha a Dunakanyarban élők mellett az ország minden részéből fölkerekednének és ellátogatnának az idei Négyszínvirág fesztiválra.

 

Vélemény, hozzászólás?