II. Rágcsálók Világa – Rágcsálók az emberekért 2015. Április 25.

A Kísérleti állatok világnapja alkalmából rendezik meg a II. Rágcsálók Világa című eseményt április 25-én, a Lurdy Házban. A rendezvényen neves előadók ismertetik az állatkísérletek jelenlegi helyzetét a világon és Magyarországon, illetve testközelből találkozhatnak a látogatók az általában állatkísérletek alapjául szolgáló rágcsálókkal, de emellett számos más érdekes előadással és interaktív, színes programmal készülnek a szervezők.

A kísérleti állatok védelmének világnapja alkalmából a Magyar Tengerimalac-védő Egyesület több állatvédő szervezettel összefogva szervezi meg a II. Rágcsálók Világa c. rendezvényt a Lurdy Házban, amellyel szeretné felhívni az emberek figyelmét a laborállatok védelmének fontosságára, illetve arra, hogy ezek a kisállatok is értékes élőlények, melyek nagy örömet tudnak okozni a felelősségteljes állattartók számára.

A rendezvény két teremben folyik majd, a kisteremben neves előadóktól hallhatnak az érdeklődők aktuális információkat az állatkísérletekről, a vegán állatvédelemről, de az MTA doktorának, dr. Fekete Sándor György előadásából az is kiderül, hogyan hat a zene a kísérleti állatokra. Az eseményen szintén részt vesz a Szent István Egyetem Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszék vezetője, dr. Gál János, akitől sokat lehet tanulni a rágcsálók betegségeinek felismeréséről és a délután folyamán ingyenes állatorvosi szaktanácsadás is várja majd a törődő gazdikat. A „Gazdi-Akadémia – Rágcsáló Ismeretek Szakértőktől Alapok” előadásain a legfontosabb tartási információk elsajátítása mellett a hallgatók számot is adhatnak a tudásukról, amelyről a sikeres tesztet írók oklevelet vehetnek át.

A nagyteremben a tengerimalacok, hörcsögök, nyulak, csincsillák, egerek, patkányok és deguk szervezetei és állatkái mellett rengeteg izgalmas program ígérkezik a család minden tagja számára, hiszen a nap folyamán lesz kézműves sarok, lufihajtogatás, csillámtetoválás, ételkóstolás, sőt interaktív játékok is, köztük rágcsáló hangfelismerő teszt és interaktív ketrec berendezés is színesíti a felhozatalt. A napot a rendezvény mellett meghirdetett „Rágcsálók Világa – A nagy mosolyverseny” eredményhirdetésével zárul, amelyen nyereményt vesz át a három legszebben mosolygó rágcsáló gazdája.

 

Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/921321061222499/

Jegyárak:
Felnőtt: 500 ft
Gyermek (5-14 éves korig): 250 ft
A teljes bevételt a 
Tengerimalacok – Magyar Tengerimalac-Védő Egyesület a mentett és mentendő malacokra fordítja

Vélemény, hozzászólás?