Integrált családi délelőtt a Ludwig Múzeumban 2011. október 22.

Integrált Családi Délelőtt: Festmény vagy fénykép?
Kiállítótér, 3. emelet
2011. október 22. 10.30 – 12.30

Alkotó gyermekfoglalkozás megértési nehézséggel élő (Down szindrómás, autista, oxigénhiánnyal született stb.) óvodás, alsó tagozatos gyermekek és szüleik, kísérőik részére a Ludwig Múzeum Édentől keletre. Fotórealizmus: Valóságváltozatok című kiállításához kapcsolódóan. Részletes tájékoztatásért kattintson ide!

Felhívjuk a kedves szülők figyelmét, hogy a mai Családi Délelőtt foglalkozás része az Integrált Családi Délelőtt résztvevőivel közösen zajlik.

Festmény vagy fénykép?

A festmények a kiállítótérben nagyon valóságosnak tűnnek. Ha közelebb lépsz, alig tudod felfedezni az alkotás nyomait. Hol vannak az ecsetvonások? Hol egy hiba? Lehet, hogy ezeket nem is festették, hanem igazából óriás méretű fotók? Ám bármennyire tökéletesek is a képek, valami mégis furcsa. Mintha valóságosabbak lennének a valóságnál.

Ha érdekel a képek titka, az, hogyan készültek és miért így, gyere el, és együtt megvizsgáljuk.
A foglalkozás alkotó részében festeni is fogunk, de nem úgy, ahogy az oviban vagy az iskolában szokás: megpróbálunk a nagy hiperrealista festőkéhez hasonló képeket készíteni.

Amíg a gyerekek alkotnak, szüleik tárlatvezetésen fedezhetik fel a kiállítást.

Az Integrált Családi Délelőtt 10.30-kor kezdődik, és három egységből áll. Mivel a foglalkozás részei összefüggnek és egymásra épülnek, kérjük a kedves érdeklődőket, hogy legkésőbb 11.00 óráig érkezzenek meg.

A programra előzetes bejelentkezés szükséges az alábbi e-mail címen: integraltcsaladi@ludwigmuseum.hu

Helyszín:
3. emeleti kiállítótér
Ludwig Stúdió

Vélemény, hozzászólás?