Környezetvédelmi gyerek-rajzpályázat alsó tagozatos általános iskolások részére

 

Környezetvédelmi gyerek-rajzpályázat alsó tagozatos általános iskolások részére

„Környezetvédelem szerintem…”  címmel.

 A jelentkező gyerekek rajzban mutathatják be, mit jelent számukra a környezetvédelem, mit tudnak tenni környezetük védelme érdekében.

A környezetvédelmi rajzpályázaton 6-10 éves, alsó tagozatos általános iskolai tanulók indulhatnak életkor szerint két kategóriában (6-7 évesek, 8-10 évesek). Egy tanuló csak egy alkotással pályázhat. A környezetvédelmi rajzok bármilyen kézi technikával készülhetnek, de A4 méretűnek kell lenniük. Kérjük, ne kasírozzák a rajzokat!

A pályaművek hátoldalán nyomtatott betűkkel, jól olvashatóan fel kell tüntetni a pályázó teljes nevét, életkorát, postacímét és a szülő vagy gondviselő e-mail címét, továbbá a felkészítője (tanára) nevét.

A rajzpályázat célja csatlakozva az ENSZ környezetvédelmi világnapjának eseményeihez a környezeti nevelés és a környezetvédelmi felelősségvállalás elősegítése, környezettudatos gondolkodásra való nevelés.

 

A rajzok beérkezési határideje: 2015. május 29.

Az alkotásokat a Vincotte International Hungary Kft.

1143 Budapest, Semsey Andor utca 25.

címre kell postán feladni.

Kérjük, a borítékra írják rá, hogy Környezetvédelmi rajzpályázat!

 

A rajzpályázat részletei az alábbi linken olvashatók:

https://www.vincotte.hu/Kornyezet/Rajzpalyazat

A beadás után zsűri választja ki a legjobb alkotásokat. melyek a https://www.vincotte.hu oldalra is felkerülnek. A kategóriánként legjobb három rajz készítőjének jutalma egy-egy érdekes környezetvédelmi és természetvédelmi témájú könyvajándék.

Az eredményhirdetés a Környezetvédelmi Világnap alkalmából 2015. június 5-én lesz.

A környezetvédelmi világnap célja széles körben felhívni a figyelmet a környezetszennyezés következményeire, elősegíteni az együttgondolkodást és a közös cselekvést, terjeszteni a fenntartható fejlődés eszméjét.

Bízunk benne, hogy idén is sokan ceruzát ragadnak, hogy megmutassák, tudják mit kell tenniük a Föld és környezetünk megóvása érdekében.

Vélemény, hozzászólás?