Hamisítatlan LEGO® birodalom kel életre a Millenáris Parkban 2015. Május 15-17.

Gyerekek építik fel a jövő ökovárosát

Hamisítatlan LEGO® birodalom kel életre a Millenáris Parkban

 

Május 15-17. között, LEGO kockából építik fel a gyerekek a jövő ökovárosát a LEGO Store Show hatalmas játszó birodalmán belül, ahol összesen hárommillió építőelem várja majd a rajongókat. A rendezvény részeként a gyerekek közelebbről megismerkedhetnek a nap-, a szél- és a vízenergia rejtelmeivel, valamint betekintést nyerhetnek az önfenntartó otthonok világába is. A közösség által felépített, hatalmas ökováros mintegy hatvan négyzetméteren terül majd el, minden korosztály számára csodálatos élményt biztosítva. Ezzel végre Magyarországra is megérkezik a világhírű LEGO® Build the Change™ program.

Idén újra kezdetét veszi egy izgalmas közösségi építés: az egész világot meghódító LEGO® Build the Change program végre Magyarországra is megérkezik, az országot tavaly a LEGO Toronnyal a Guinness Rekordok Könyvébe repítő LEGO Store Budapest szervezésében. A projekt fenntartható otthonokkal és megújuló energiaforrásokkal ismerteti meg a legapróbb és nagyobbacska gyerkőcöket, LEGO építőelemek és örömteli játék segítségével.

A rendezvénysorozat 2007-ben indult útnak egy dániai múzeumban, és a hatalmas érdeklődésnek köszönhetően rövid idő alatt számos más országban is megrendezték. A gyerekek már az Egyesült Államokban, Oroszországban, Dubajban, Szingapúrban, Ausztráliában, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Japánban és Kínában is felépíthették építőkockákból azt a jövőbeli, a környezettel összhangban lévő világot, amelyben élni szeretnének. A hétvégi rendezvényen az oktatók segítségével a kicsik először felfedezik az energiaforrásokban rejlő lehetőségeket, azok kihasználhatóságát és hosszú távú kamatoztathatóságát, majd kreativitásukat és határtalan képzelőerejüket kihasználva a több százezer LEGO kocka segítségével életre is keltik a jövő fenntartható városát. A hatvan négyzetméteres területen felépülő mini metropolisz valódi közösségi élményt nyújt, hiszen a rendezvényre kilátogató építőmesterek külön-külön, de végeredményben mégis együtt alkotják meg a jövő megoldását nyújtó ökovárost.

Húsznál is több, kizárólag a rendezvényre tervezett játék is megtalálható lesz május 15-17. között a Millenáris park B pavilonjában, ahol a jövő építése mellett a látogatók elmerülhetnek a hatalmas, több mint félmillió kockából álló LEGO homokozóban, részt vehetnek bátorságpróbán, építhetnek, programozhatnak működő LEGO Mindstorms robotokat, elmélyülhetnek a LEGO Friends főszereplőinek világában, de lesz terepralli bajnokság és hídépítő verseny is, így kortól és nemtől függetlenül mindenki élvezheti majd a különleges hétvége örömeit.

További információ: http://www.LEGOSTORE.hu/LegoStoreShow/

A LEGO Csoportról

A LEGO Csoport egy magántulajdonban álló, családi vállalat, amelynek székhelye a dániai Billundban található. Az 1932-ben Ole Kirk Kristiansen által alapított, az ikonikus LEGO® építőelemen alapuló vállalat a világ egyik legnagyobb játékgyártója.

Az „Only the best is good enough” szellemében működő vállalat elkötelezett a gyerekek fejlődése iránt; célja a jövő építőinek inspirálása és fejlesztése kreatív játék és tanulás útján. A LEGO termékek választékát a http://www.LEGO.hu oldalon ismerheti meg.

Vélemény, hozzászólás?