Környezetvédelmi rajzpályázat gyerekeknek

„Környezeti hatások és ellenszerei!” – Környezetvédelmi rajzpályázat alsó tagozatos általános iskolások részére. 

A környezetvédelmi gyermekrajz-pályázat témája: „Környezeti hatások és ellenszerei!” 

 

A jelentkező kreatív és tettre kész gyerekek rajzban mutathatják be, mit tudnak az egészséges környezetet érő hatásokról és a hatások csökkentésére és megszüntetésére milyen megoldásokat ismernek a környezetük védelme érdekében.

A környezetvédelmi gyermekrajz-pályázaton 6-10 éves, alsó tagozatos általános iskolai tanulók indulhatnak. Egy tanuló csak egy alkotást készíthet. A környezetvédelmi rajzok bármilyen kézi technikával készülhetnek, de A4 méretűnek kell lenniük. A rajz hátoldalán nyomtatott betűkkel, jól olvashatóan, fel kell tüntetni a pályázó nevét, életkorát, szülő elérhetőségét, továbbá a felkészítője (tanára) nevét.

A rajzpályázat célja a környezeti nevelés és a környezetvédelmi felelősségvállalás elősegítése, környezettudatos gondolkodásra való nevelés.

A rajzok beadási határideje: 2014. október 17.

A pályaműveket a 1157 Budapest, Páskom park 5. 7/45. címre kell postán feladni. 

 

A rajzpályázat részletei az alábbi linken olvashatók:

http://www.kornyezeti-hatasvizsgalat.hu/palyazat/kornyezetvedelmi-rajzpalyazat-2014

 

A beadás után zsűri választja ki a legjobb alkotásokat. A legjobb három rajz készítőjének jutalma egy-egy érdekes környezetvédelmi és természetvédelmi témájú könyvajándék. A legjobb alkotások a www.kornyezeti-hatasvizsgalat.hu oldalára is felkerülnek.

A FÖLDÜNKÉRT VILÁGNAP alkalmából az eredményhirdetés 2014. október 21-én lesz.

Az egy évvel korábbi rajzpályázatra több száz pályamunka érkezett az egész ország területéről, valamint a határon túlról is. Bízom benne, hogy idén is sokan ceruzát ragadnak, hogy megmutassák, tudják mit kell tenniük a Föld érdekében, a Földért.

"Csak ha úgy szereted a fákat, mint önmagadat, akkor van esélyed a túlélésre."
Friedensreich Hundertwasser

 

Vélemény, hozzászólás?