Múzeumok Éjszakája az Elektrotechnikai Múzeumban 2011.06.24

 

Az Elektrotechnikai Múzeum  a Múzeumok Éjszakájára izgalmas gyerek és felnőtt programokkal készül: érdekes előadásokkal, rendhagyó fizikaórákkal, kísérletekkel az elektrotechnika témaköréből kicsiknek és nagyoknak.

Lehetőség lesz a gyereknek: vonatot hajtogathatnak papírból és közben sokat tanulhatnak a villanymozdonyokról. Készíthetnek iránytűt, s egy világító kandelábert, melybe ledet építhetnek be. Izzókra saját fantáziájukra bízott motívumokat festhetnek üvegfestékkel, puzzlet rakhatnak ki a múzeumban található tárgyakról. Lesz vércse valóságshow, műfészek készítés, védőruhapróba. A Mindstorms NXT robotokkal ismerkedhettek a robotikával. Izgalmas és látványos kísérleteken keresztül bevezetik őket a fizika csodálatos világába.

 

Programok:

15.00-18.00 – Nézem a lámpát – egy kis design: üvegfestés izzókra. Villamosított vasút – vonat modellek készítése papírból. Elektrotechnikai puzzle – nagyméretű kirakó a múzeumban található tárgyakból

15.00-16.00 – Az iránytűtől az elektromágnesig – Mágnestű és elektromágnes készítése, majd néhány egyszerű kísérlet szemléltetése eszközökkel.

15.00-17.00 – Az első robotom – Ismerkedés a robotikával, Mindstorms NXT robotokkal. Foglalkozás az informatika, programozás, reáltudományok iránt érdeklődő gyerekek számára, ahol betekintést kaphatunk a robotika alapismereteibe: a robotokat felépítő elemek, szenzorok, majd programozásuk bemutatása.

16.00-17.00 – A fény Erzsébetvárosból indult – papírból hajtogatott, világító diódával működtetett kandeláber készítése

Bővebb információ a múzeum honlapján.

Cím: Elektrotechnikai Múzeum, 1075 Budapest, Kazincy u. 21.

weboldal: www.emuzeum.hu

 

Vélemény, hozzászólás?