Oldtimerek Hétvégéje a Vasúttörténeti Parkban 2015. Április 10-12.

2015. április 10-12. között újra megrendezésre kerül az Oldtimerek Hétvégéje a közkedvelt Vasúttörténeti Parkban, 100 000 nm-es rendezvényterületen. A 3 napos fesztiválon az oldtimer autó és motor szerelmeseit a színes program-kavalkádon felül több mint 500 csodaszép veterán jármű várja, sőt a kiállított remekművek között lesznek 100 évesnél idősebb veterán motorok és fakerekű autók is!

A több éve nagy sikerrel megrendezett „Oldtimerek Hétvégéje” fesztivál fő látványossága a válogatott oldtimer autók és motorok kiállítása, amelyet az érdeklődők az Orient- és a West- csarnokokban csodálhatnak meg. A kiállítócsarnokokban a Youngtimer sportautóktól a 100 évnél öregebb veterán motorokon át, a fakerekű autókig számos látnivaló akad.

Idén is várja a látogatókat a katonai szekció: a kiállítócsarnokban USA katonai szerviz, harci felszerelések, katonai ruházatok kerülnek bemutatásra, míg a Víztorony Parkban a Magyar Honvédség közreműködésével szervezett hadtörténeti kiállítására és élő történelem óráira látogathatunk el. Újdonság lesz a Magyar Honvédség felderítő hagyományőrző csapatának harcászati bemutatója, akik hídrobbantásokat is demonstrálnak a helyszínen.

Az Orient csarnokban autós szimulátorok, illetve vasúti terepasztal is várja a vendégeket. A csarnok előtti aszfaltos részen Youngtimer kiállítást rendeznek, legendás klasszikusokkal és sportautókkal. További érdekesség az aszfaltozott főutcán bemutatott oldtimer buszok és teherautók, amelyek közül a 60 éves buszok akár belülről is megcsodálhatók. A csarnok melletti murvás parkolóban a „Kalandjárók Kiállítás” elnevezésű kiegészítő rendezvény lesz, hajókkal és lakókocsikkal, utóbbinál természetesen a rendezvény stílusához igazodva, oldtimer lakókocsik is bemutatásra kerülnek.

Újdonság a Víztorony Park területén megrendezett Oldtimer Találkozó, amely a rendezvény mindhárom napján várja vagy az OT rendszámmal, vagyis muzeális minősítéssel rendelkező oldtimer autóval, vagy 1950 előtti motorral érkező látogatókat. A járművek beléptetése a 2-es és a 3-as bejáratoknál lesz.

Szintén a Víztorony Park területén, szombaton „KGST találkozó” lesz, ahol ÁVO-s diorámát is kialakítanak a szervezők, ami egy terményelkobzást mutat be, mindezt természetesen korabeli KGST autók bemutatásával. Ezen a területen, vasárnap „Tuningautó Találkozó és Kiállítás” lesz, bár ez picit stílusidegen a nosztalgia világától, mégis úgy érezték a szervezők, hogy a fiatal tuningautó szerelmeseinek is részvételi lehetőséget biztosítanak egy elkülönített részen, „megfertőzve” őket is a veterán autók és nosztalgia csodálatos világával.

A felújított Víztorony Parkban a tavaly év végén épült Csabai Tájházat csodálhatják meg az érdeklődők, ahol az októberi „Disznótoros Kolbászfesztivál” ízelítőjeként és kedvcsinálójaként a Békéscsabai Hagyományőrző Kör Csabai kolbász kóstolót fog szervezni.

A szervezők a gyerekekre is gondoltak, így az állatkarám számos háziállattal várja a legkisebbeket, sőt lovagolni is lehet a helyszínen. A családok egyik kedvenc helyszíne, a borospince borteraszán ingyenes népi játszótér és szkíta íjász gyerekfoglalkoztató lesz, díjmentesen! Ezen felül ingyenes légvárat állítanak fel a Park vendéglője mellett, mitöbb a Vasúttörténeti Park vasútkocsi-színpadán ingyenes arcfestés és gyerekfoglalkoztató várja a csemetéket.

Gasztronómia utca várja majd a háztáji ízek kedvelőit, ahol háztáji kolbászt, disznóságokat, sajtot, lekvárt és egyéb boltban nem kapható kézműves termékeket lehet kóstolni és vásárolni. A háztáji gazdálkodás bemutatásakor a mezőgazdasági gépekkel is megismerkedhetnek a fesztiválra látogatók, azaz veterán traktorok és stabil motorok fognak pöfékelni a Víztorony Parkban, a fesztivál teljes hétvégéjén.

A Vasúttörténeti Park minden interaktív programja üzemelni fog az Oldtimerek Hétvégéjén: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok és egy igazi gőzmozdony, amin próbautat is lehet tenni a masiniszta mellett. Továbbá az érdeklődők megnézhetik a gőzmozdony kiállítást, vasúti kocsi kiállítást, vasútmodell kiállítást és vasúti terepasztal kiállítást is.

 

Bővebb információ:  www.oldtimershow.hu , facebook.com/Oldtimer Show

 

Jegyárak:

A rendezvény belépőjegy árai tavalyi évhez képest nem emelkedtek:

                     felnőtt jegy 2.999Ft,

                     gyerek és nyugdíjas jegy 1.999Ft,

                     családi jegy 8.999Ft.

A jegyek a rendezvény helyszínén vásárolhatók meg, nyitvatartási időben az alábbi módokon: készpénz, SZÉP Kártya, bankkártya, Erzsébet Utalvány és Sodexo Utalvány.

A jegyeket elővételben az ismert országos jegyirodákban, vagy interneten a www.ticketportal.hu oldalon lehet megvásárolni.

A belépőjegy egyben nyereményszelvény is, melynek hátuljára, ha ráírja a látogató az e-mail címét, és bedobja a Kalandjárók Kiállításon lévő gyűjtődobozba, akkor a Karos SPA Hotelben nyerhet wellness hétvégét.

Vélemény, hozzászólás?