Szerencsekerék online játék ingyen

  1. Golden Star Kaszinó: A Kaszinó Előnyei és Hátrányai: A nyitott fehér terek és az éles színek szinte minimalistanak tűnnek, miközben könnyen navigálhatók.
  2. Stargames Kaszinó: A Szerencsejáték Globális Piaca és Jövője - A legmagasabb RTP százalékos résidők a progresszív jackpotokkal rendelkező játékgépek.
  3. Paysafacard Kaszinó: Az Ügyfelek Véleménye és Azoknak a Kezelése: Ami sokkal kényelmesebb, mivel ebben a módban a tapasztalatok és a készségek még mindig használatosak, és a szerencse másodlagos.

Texas holdem póker játékok ingyen

A Boku Kaszinó Leggyakrabban Előforduló Problémái és Megoldásai
És nem kell foglalkoznia azzal az apró betűs ostobasággal és zavaró nyelvvel, amely más jutalmazási programokkal jár.
Book Of Ra Kaszinó: Értékelések és Vélemények a Jackpot Játékokról
Néhány ezek a számok utasítja a nyílásba fizetni.
A befizetés nélküli bónusz nagyon népszerű az Egyesült Királyság kaszinójátékosai körében, mivel segít nekik ingyen játszani.

Virtuális pénz magyar legjobb pörgetések

Wire Transfer Kaszinó: Az Összehasonlítás Más Online Kaszinókkal
Ezen az oldalon megtalálja a legjobb, szakértőink szerint, Bancor online kaszinók a játékosok az USA-ból.
Betonic Kaszinó: A Legnépszerűbb Kaszinó Játékok Titkai
Összehasonlítva az európai oldalak, DraftKings van egy tisztességes fogadási követelmények 20x.
Mega Kaszinó: A Legjobb Bónuszok és Promóciók Kihasználása

Őszbúcsúztató családi nap a Néprajzi Múzeumban 2011. november 06.

Madarat tolláról, csigát, kagylót héjáról…

Őszbúcsúztató Családi Nap a Néprajzi Múzeumban – 2011. november 6. Vasárnap 11.00-16.00

A családi napon madártoll, illatgyökér és kagylóhéj vezeti végig a látogatókat az Amazónia. Utak az Indiánokhoz és a Kauri és nagyító. Bíró Lajos óceániai ékszerei című, térben összekapcsolódó különleges kiállításokon. Mennyire távoliak tőlünk ezek a kultúrák? Hogyan élnek régi és mai lakóik? Miből készítik használati tárgyaikat, ékszereiket? Mi a nők és mi a férfiak feladata egy hagyományos közösségben? A kiállítások rendezői, Főzy Vilma és Bíró Anna muzeológusok segítenek a látogatóknak megfejteni a műtárgyak üzenetét. Közös mese és játék, kreatív alkotóműhely, természettudományi előadás és izgalmas dokumentumfilmek teszik teljessé a családi múzeumi élményt.

Részletes program:

11.00 – Piripirí, az illatgyökér

Muzsikás, dramatikus játék egy amazóniai mese nyomán. Gulyás Anna mesél a Los Andinos kíséretében.

Azokban az időkben, amikor még nem volt gonoszság a földön, s az állatok emberi nyelvet beszéltek, megjelent közöttük egy fiú. Az állatok, s a faluból a lányok nem tudták eldönteni, ki lehet ő: ember, állat vagy a csillagok honából valaki? A szépséges fiú csak üldögélt a folyó partján, s énekelt, csodálatos illat lengte körül. Ő volt Piripirí.

S hogy mi végre jött az erdőbe Piripirí? Megtudható az Évkerék társulat dramatikus előadásából, melyet a Los Andinos Zenekar muzsikája kísér őserdei hangokkal, dobbal, kagylókürttel…

11.00 – 16.00 – Amazóniai és óceániai műhely

Kézműves foglalkozások, játékkészítés és játék gyerekeknek

Az esőerdő állatai – nagy madárrajzolás

Hozz egy pólót! – textilnyomatok Amazónia jegyében

Óceániai ékszerek kagylóból, gyöngyből

Ki a legügyesebb madárvadász? – játék fúvócsővel

Ki a legjobb kosárba dobó? – játék tollaslabdával

Múzeumi nyomkeresés – "Nagy keresés kis ajándék"

12.00 Perui Amazónia és az Andok gazdag madárvilága

Bankovics Attila előadása, aki a Természettudományi Múzeum Madárgyűjteményének vezetőjeként többször fordult meg Dél-Amerikában. Előadásában a legutóbbi, Peruba vezető útján tett megfigyeléseiről számol be.

13.30-16.00 Cséke Zsolt filmjei

A Hubulák, Óceániai csavargások és az Emberevők földjén című filmek vetítése.

Cséke Zsolt geográfus végzettségű producer, rendező és operatőr, aki 1995 óta készít ismeretterjesztő dokumentumfilmeket a Magyar Televízió, a Duna Televízió és a Spektrum TV számára. Az alkotó filmjeit "Kamera a hátizsákban" sorozatcím alatt mutatja be.

Hubulák – a hubulák népe Új-Guineában él, körülbelül három magyarországnyi területen. Az európai felfedezők közül először Stein Aurél adott hírt a kőkorszaki körülmények között élő népcsoportról, akik mára természetesen "civilizálódtak". Cséke Zsolt egyszemélyes expedíciója éppen ennek a dolognak járt a végére, vajon ezek az "áldások" milyen mértékben változtatták meg a törzsek tagjainak életét ezen megkapó természeti szépségű hatalmas szigeten?

Óceániai csavargások – a sorozat Óceánia szigetein kalauzolja végig a nézőket. A természeti értékek mellett képet kaphatunk az ősi polinéz hagyományokról és kultúráról, a film bemutatja a helybéliek mindennapjait leginkább átszövő elemeit. Figyelme nem kerüli el a táj olykor megejtő szépségeit sem.

Emberevők Földjén – Pápua "csodaország". Szépségétől elbűvölve így nevezték a Pápua Felföld déli részét azok a kutatók, akik 1935-ben elsőként merészkedtek erre a területre. Itt fekszik a csak nemrég felfedezett, a huli törzs által benépesített Tari-medence, amely manapság is Pápua Új-Guinea legritkábban látogatott része. Cséke Zsolt egyszemélyes, hátizsákos-bakancsos expedíciója során arról faggatott egy öreg pápuát, hogyan találkozott az első fehér emberrel és mit gondol a törzs életében azóta bekövetkezett változásokról, majd részt vesz egy esküvőt követő mágikus szertartáson. A törzsi háborúk még ma is gyakoriak a hulik földjén és a film készítésekor is folyt a harc. A hulik életének számtalan aspektusa néz farkasszemet a XXI. század kihívásaival.

14.00 Amazóniai kecsua zenék a Los Andinos együttes tolmácsolásában

Népzene az ecuadori Napo és Pastaza tartományokból, valamint a perui Iquitos-ból.

A program a Múzeumok Őszi Fesztiváljának része.

 

 

Vélemény, hozzászólás?