Padlás matiné a Millenárison 2011. november 06.

2011. november 06., vasárnap, 09.30, Fogadó – Padlás

Programsorozatunk igazi matinéhangulattal vár mindenkit vasárnap délelőttönként.
„Le a cipőkkel!” – hatalmas szőnyegeken, babzsákokkal, párnákkal rendezzük be a Fogadó emeletét. Kreatív, képességfejlesztő játszósarokkal és foglalkoztatóval várjuk a gyerekeket, illetve a szülőket.
Családias hangulatú programunkon magazinok, könyvek, újságok között válogathatnak kicsik – és a nagyobbacskák egyaránt.


10.00–13.00 Barkácssarok, játszósarok gyerekeknek
9.30–10.15 Mozgolódó
10.15–10.45 Tündértánc
11.00-12.00 Rézfúvós Show
12.00–13.00 Egyesült Meseművek Bátky Andrással

A reggelt közös mozgással, tánccal indítjuk. Állandó vendégünk: Tarján Vera (Apró Színház), aki a tündértáncot zenével, tánccal, mesével szövögeti – a gyerekek segítségével.
A nap folyamán barkácssarkunkban készíthet mindenki kedvére valót, filmkuckónkban pedig az elmúlt években a Millenárison játszott legjobb előadásokból szemezgetünk. A Padláson 11 órától kamaratermi előadások szórakoztatják majd a közönséget.
10.00–13.00 Barkácssarok, játszósarok gyerekeknek

9.30–10.15 Mozgolódó
„Vegyétek elő zsebetekből a varázsparipákat, és el is indulhatunk világgá… Persze nem megyünk egyedül, Anya és Mangó cica is velünk tart!”
Testsémafejlesztő mozgás, különböző autentikus nép- és világzenékkel. A foglalkozások során képzeletünk, a zene, továbbá a mozgás segítségével olyan képességeink fejlődnek, mint a mozgáskoordináció, illetve a nagymozgások, a szem-kéz, szem-láb koordinációja, a koncentrációs készség, finommotorika, téri tájékozódás és ritmusérzék.

10.15–10.45 Tündértánc
Népzenés, népdalos, néptáncos, mesés foglalkozás – kisgyermekeknek és anyukáknak, apukáknak.
A gyermekek mesebeli világon keresztül ismerkedhetnek a zene, valamint a tánc alapjaival. A foglalkozás mesebeli utazás az „örök tánc és muzsika” Tündérországba. Az adott évszakhoz, illetve az ünnepkörhöz kapcsolódóan várhatók lesznek még játékok, mondókák, dalok és tánc, közösségi élmény, ritmus, fantázia, mozgáskoordináció, továbbá a figyelem fejlesztése.
Tarján Vera – Aprószínház

11.00-12.00 Rézfúvós Show
Egy zenei különlegesség az egész család számára, amely műsor csak a Cantores Ecclesiaetől hallható. A zenészek muzsikával és mozgással játszanak el egy történetet a színpadon. A hagyományosan elkezdődő koncert hamarosan a feje tetejére áll. A humoros és eseménydús színpadi produkció, a magas színvonalú művészi előadással és a hangszeres játék technikai bravúrjaival együtt kap szerepet, amely garantálja a közönség kulturális feltöltődését és jó szórakozását. A Rézfúvós Show egyaránt élmény kisgyermekeknek, nagyobbaknak, szüleiknek, nagyszüleiknek… kortól függetlenül mindenkinek.

12.00–13.00 Egyesült Meseművek Bátky Andrással

Az eseményre a belépés díjtalan.

Vélemény, hozzászólás?