ZöldTúra Zokni-bérlet – Távoli kultúrák megismerése a Millenárison 2011. november 08.

2011. november 08., kedd, 09.00, Fogadó  

A Zöld TúraZokni-bérlet házigazdája 2011 őszén is a Gondolkodj Egészségesen! Program.

Őszi találkozásaink alkalmával a sokszínűség jegyében távoli népek kultúráját hozzuk közelebb a gyerekekhez. A művészetpedagógia eszközeinek segítségével játszva ismerkedhetnek meg az adott nép szokásaival, életével.

Foglalkozásaink az adott nép zenéjével, táncával, meséivel, nyelvével, rájuk jellemző tárgyak elkészítésével bepillantást nyerünk a Spanyolok, az Indiánok, a Kínaiak és az Afrikaiak életébe.

9. 00-11. 00 Ismerkedés a kínai kultúrával

11. 00–12. 00 Griff Bábszínház: – Az ostoba Li

09. 00-11. 00 Ismerkedés a kínai kultúrával
您好

Egy misztikus kínai utazásra kalauzoljuk ez alkalommal a gyerekeket. Eljárjuk a sárkány táncot. Az árnyjáték foglalkozásunkon falra vetülő árnyakkal játszunk, új figurákat alkotunk.
A közös játék alatt a gyermekek árnyjáték segítségével megtekinthetnek egy Kínai mesét. Ismerkedés a közel 2000 éves mozgásformával a tajcsival, a lágy stílusú harcművészettel, amelyben megtalálható a könnyed relaxáció és a mozgásos meditációs gyakorlatok egyaránt.
A kóstoló kuckóban gyakorolhatják, hogy hogyan esznek a kínai gyerekek. Lampiont készítünk, és selymet festünk. Hozz magaddal: régi fotó vagy képkeretet.

11. 00–12. 00 Griff Bábszínház: – Az ostoba Li
IAIA országban vígan és gondtalanul éli világát az ostoba Li. Butaságát és jóhiszeműségét mindenki kihasználja, meglopják, becsapják. Egy kalandos éjszakán kérésére Pokolisten a legokosabb emberré, főmandarinná változtatja. Azt gondolja, csak úgy lehet boldog igazán, ha mindenki bámulja, csodálja. Hamar kiderül azonban, hogy okossága és bölcsessége csak szenvedést okoz neki, mivel átlát mindenkin, akik korábban becsapták, és előrelátja sorsát is. Pokolisten végül megszánja, és visszavarázsolja ugyanolyan ostobává, mint korábban volt, öntudatlan és boldog emberré, mint a kis pacsirtája, aki végig kitartott mellette.

Jegyárak
Bérlet: 2000 Ft
Bérleten kívüli jegyár: 700 Ft

Vélemény, hozzászólás?