Szabadtér Matinészínpad a Margitszigeten 2015. Április 25.

A Budapesti Nyári Fesztivál gyerekprogramokkal várja a családokat a FŐKERT-napon

2015. április 25-én, szombaton a Budapesti Nyári Fesztivált szervező Szabad Tér Színház matinészínpadán egész nap gyerekprogramokkal – bábszínházzal, interaktív előadásokkal, zenés-táncos foglalkoztatóval, mesekoncertekkel és öko-kézműves foglalkozással – kedveskednek a legkisebbeknek a FŐKERT által szervezett családi rendezvénynapon.

A fővárosi önkormányzat és a FŐKERT Nonprofit Zrt. idén április 25-én szervezi meg a Föld Napjához kapcsolódó egész napos, Guinness-rekord kísérlettel egybekötött környezettudatos családi rendezvénysorozatát a Margitszigeten, melynek célja, hogy erősítse az „én városom” életérzést, és felhívja a figyelmet közösségi tereinkre, zöldfelületeink megóvására. Ehhez kapcsolódik délelőtt 10:15-kor az a rekordkísérlet is, melynek keretében a résztvevők 15.000 tő egynyári növényt ültetnek el a Margitszigeten.

A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. saját matinészínpaddal járul hozzá a Tedd meg magadért! elnevezésű rendezvény sikerességéhez. „A több mint 75 éves Margitszigeti Szabadtéri Színpad és az udvarán álló 104 éves műemlék víztorony nem véletlenül szimbolizálja a főváros szívében elhelyezkedő csodálatos Margitszigetet. Természeti és épített örökségünknek, valamint az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően egyre szebb, közkedveltebb és élhetőbb ez a kis köztársaság, ahol minden megtalálható, ami testünket-lelkünket építi. A FŐKERT napján olyan programokkal szeretnénk megajándékozni a családokat, amelyekhez hasonlókkal egész nyáron találkozhatnak nálunk, a margitszigeti és a városmajori nyári színházainkban” – nyilatkozta Bán Teodóra fesztiváligazgató.

A Szabadtér Matinészínpadon 10 órakor kezdődnek a programok zenés-táncos foglalkoztatóval, 11:30-tól az ESZME Bábszínház Ebcsont és Nyúlcipő című előadása lesz látható, 13 órától az Aranyalma Zenekar Szép Szent György című interaktív mese-táncháza várja a gyerekeket, reneszánsz kori zenével és népi hangszerekkel. 14 órától a Szamárfül Projekt érkezik A brémai muzsikusokkal, 15:30-tól az Eszter-lánc Mesezenekar Trió lép színpadra gyerekdalokkal és kortárs költők megzenésített verseivel. 16:30-tól a Csomópont Ifi Társulat mutatja be gyerekműsorát. A délutáni kézműves foglalkozáson újrahasznosított anyagokból készíthetnek a gyerekek zoknibábot illetve öko-gőzhajót.

Az egész napos rendezvényen divatbemutatók, koncertek, díjátadók, nyereményjátékok, beszélgetések, ismeretterjesztő előadások, környezettudatos foglalkozások, sportesemények, bemutatók várják az érdeklődőket több színpadon, valamint az ízek-illatok-zamatok sétánya. A fősétányon érdemes ellátogatni a Szabadtér Jegysátorhoz, ahol kvízjátékkal, nyereményjátékkal és egyéb meglepetésekkel várják a látogatókat. Egész nap kedvezménnyel válthatnak jegyet a Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadok 2015. évi programjaira.

Bővebb információ: www.szabadter.hu, www.fokert.hu

Vélemény, hozzászólás?