Pöttömkert a Budapest Parkban 2015. Május 01.

Lógázás, cirókázás, göcögés és kacagás

 

Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye koncertek sorát kínálja a nyár folyamán, azonban nem csak a fiatalabb és idősebb felnőttek, de az apróságok számára is nyújt szórakozást. Május 1-jén beindul a Pöttömkert, ahol a nyár folyamán a kreatív kézműves foglalkozásoktól, a gyerekjógán át a gipszszobrászkodásig számtalan, állandó és havonta megújuló program várja a gyermekeket. A Park – mint korábban – jótékonysági akciót is hirdet, segítve a rászorultakat.

Egész nyáron át izgalmas programokkal, mesékkel, trambulinnal és állatsimogatóval, kézműves foglalkozással és megannyi más tartalmas családi- és gyerekprogrammal készül a Budapest Park az apróságok és szüleik szórakoztatására. Már május első napján „napindító jógával” kezd, majd indul a móka és kacagás, hisz a Kerekítő programjában lesz lovagoltatás, lógázás, hintáztatás, cirókázás, élő hangszerjátékkal, népdalokkal, sétáltatókkal színesítve. Felhőtlen jókedv népi mondókáknak, ölbeli játékoknak és népdaloknak köszönhetően. Délben érkezik majd az ELTE Cheerleaders csapatának látványos elemekkel tarkított bemutatója majd Kézsmárki Lilian mesemondó segédletével a varázslat igazzá válik, a szerepek megszemélyesítődnek.  Az Alle colors csoport zsonglőrbemutatóján hipercuki kicsik és kamaszok mutatnak be műsort labdákkal, karikákkal, buzogánnyal. Lelki Egészségért Alapítvány ingyenes pszichológiai játékokkal készül, de szívesen áll egyéb kérdésekben is a szülők rendelkezésére. A gyerkőcök pedig szabadon ugrálhatnak vagy aszfalt rajzolhatnak, de kipróbálhatják a kismotorokat és tanulóbicajokat is, lesz egy igazi mentőautó, valamint nyílt karate edzés is a Pöttömkerben. A Noha Stúdió és Alkotóműhely óriás buborékfújó készítéssel várja a pöttömöket, a Magyar Vöröskereszt Ifjúsági Tagozatának fiataljaival pedig indul az arcfestés és játék, határtalanul. A Pöttömkertben azt is kipróbálhatják kicsik és nagyok, hogyan mutat rajtuk egy festett tetkó: az ArtPaint művészei megfestik álmaik tetoválását.

A havonta visszatérő megannyi program mellett jótékonysági akcióval is igyekszik segíteni a Park a rászorultakon. A “ruhagyűjtő” akcióval például a már nem kellő ruhákat lehet behozni, s akár válogatni is belőlük. A megmaradt ruhaneműket pedig a Magyar Vöröskereszt juttatja el oda, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

A Pöttömkertet a gyermekek és a felnőttek egyaránt ingyen látogatják.

Vélemény, hozzászólás?