Szafari hangulatú babaszobák

Munkánk során számtalan olyan babaszobát festünk, amelyeknek a szereplői "vadállatok". Vajon miért kedvelik a szülők a szafari, dzsungel témájú babaszobákat? Azért mert a szavanna és a dzsungel meleg színekben pompázik? A babák előbb kezdenek el állatok hangjait utánozni, mint beszélni? Sok animációs film témája az afrikai kontinens, vagy Dél-Amerika? 

Lehet, hogy mindez együttvéve, de lássuk milyen megoldásokat látni a szafaris babaszobákra!

A föld színeiben pompázó babaszoba, igen kellemes meleg hatást kelt. Még akkor is, hogy ha sok benne a sötétbarna. Az állatbőr mintázatú fal megadja a szoba afrikai hangulatát. A textilek pasztell, lágy színei is erősítik ezt a benyomást. A fali képeken visszaköszön a fal és a textilek mintázata.

Jó példa arra, hogy ha kicsi a lakás, akkor a nappalit is ki lehet úgy alakítani, hogy egy babaágy is beleilleszkedjen a képbe. A fő motívum az elefánt. Megjelenik a falon, a puffon és a kanapé díszpárnáin.

A tapéta mintázata a zebra csíkozására valamint állatszőrre emlékeztet. A babaszoba alapszíne a homok, mind a falak, mind a parketta esetében. A fehér és zöld bútorok váltakozása, nagyon hangulatos és ad egy kis szafari "tábor" hangulatot.

 

Ebből a babaszobából elmarad az intenzív, vibráló szín. A hagyományosan fehér falra kerültek majmos matricák, ami vidám szavannás hangulatot ad. Az egyetlen vibráló szín a pink zsiráf, ez inkább csak jelzésértékű, hogy a szoba lakója kislány.

Fiúsan kék-fehér. Az erős kék szín és az élénk zöld együtt nagyon vidám, a fehér pedig igen tágassá teszi optikailag a babaszobát. Emellett üde és friss, tiszta babaszoba.

A szoba drapp színe, a faliképek, a zsiráf és a szőnyeg formája és mintázata emlékeztet a szafarira.

 

Íme egy modern afrikai babaszoba. Azt, hogy hol járunk a különleges festmények teszik világossá számunkra. Itt már megjelennek a kiegészítőkben a vibráló, narancssárga, sárga, vörös színek.

A lányosan szafaris babaszoba. Miért ne lehetne a rózsaszínt is becsempészni ebbe a témába? A zöld és a rózsaszín, amúgy is egy hálás párosítás. A faliképek árulkodnak a vadállatos témáról egy kis rózsaszín háttérbe foglalva. Nekem nagyon tetszik ez az összeállítás.

Meleg narancs színek a csokibarnával. Itt-ott megjelenő plüss állatfigurák, a szőnyeg mintázata, a textilek mind-mind az afrikai feelinget erősítik.

Sátorozós hangulat szúnyoghálóval. A sötét bútor, a föld színű függöny, a dísztárgyak, az állatbőr fotel ottománnal szintén a szafarit idézik.

fotók: Pinterest.com

Kovács Helén – pingalok.hu

 

Vélemény, hozzászólás?