Kaszinó szerencsejáték és rulett a legtöbb nyereményszorzóval

  1. 21 Kaszinó: A Felhasználói Élmény Javítása: Most az új kaszinók olyan gyakran jelennek meg, hogy azt hittem, itt az ideje, hogy számba vegyük ezeket az újonnan érkezőket, és összeállítottuk a legjobb új online kaszinók listáját 2023-ben.
  2. Gioo Kaszinó: Valódi Játékosok Őszinte Véleményei és Értékelései - Weboldalunk a rendelkezésre álló legjobb online nyerőgépek közül néhányat tartalmaz, amelyek mind gyorsan betöltődnek a böngészőben.
  3. Alipay Kaszinó: A Legjobb Online Kaszinó Bónuszok: Theyve is hozzá több asztali játékok a könyvtár.

Új kaparós sorsjegy 2023 november

Coinplay Kaszinó: A Legjobb Taktikák és Stratégiák
Ezek mind relevánsak az online kaszinó szektoron belüli induló vállalkozások számára, valamint minden olyan vállalat számára, amelynek célja, hogy az elkövetkező években az iparág része legyen.
Excitewin Kaszinó: Hogyan Válasszuk Ki a Megfelelő Slot Játékot?
Az arisztokrata játék nem vonás egy csodálatos választéka különböző állati ikonok néhány vad spinning akció, de aztán megint, így nem sok más játékgépek.
Ez a céltudatos megközelítés frissítő, és már meghozta gyümölcsét a hozzáértő vezetőség számára.

Nyerőgépek é nyerő magyar web játékgépek 2023

Winward Kaszinó Felhasználói Vélemények és Tapasztalatok
A grafika is jó animációk és hanghatások, a grafika több mint megfelelő.
Zip Kaszinó: Hogyan Kezelje a Játékosok a Szerencsejátékfüggőséget? Vélemények és Tanácsok
A résidők rajongói örömmel tudnák, hogy a kaszinó a slot variációk széles skáláját kínálja.
Grandkaszinó Kaszinó: A Kaszinó Játékok Népszerűsége és Kritikái

Szégyelld magad!

Az egyik legértelmetlenebb felszólítások egyike a világon. A lelkiismeretünk egy biológiai eredetű, hűséges társunk, aki segít megkülönböztetni a helyes magatartást a helytelentől. A gyerekeknél eleinte még nincsen kész, szép fokozatosan fejlődik, s tanulja meg, hogyan szabályozza gazdája viselkedését. Az agy frontális lebenyében lakik, és az a dolga, hogy nyomja meg a féket, ha valami rosszban sántikál a gyerek. Amikor nem jár sikerrel, és becsúszik valami kópéság, akkor sem adja fel, utólag is próbálkozik. Sokan hasonlóan élik meg, nyomást éreznek a mellkasukon, olyan, mintha elsüllyednének, a tekintetük akaratlanul is a föld felé irányul. Ez az, amit szégyennek szoktunk hívni, pedig a „lelkiismeretünk hangja” találóbb lenne. Nem összetévesztendő azzal, amikor megszégyenítünk, megalázunk egy gyereket. Amikor azt éreztetjük vele, hogy rossz, értéktelen, nem is szeretjük többé. Míg az előbbi természetes része a viselkedés kontroll kialakulásának, ez utóbbi mérgezi a gyermeki lelket, rombolja a kapcsolatunkat vele.

Tegyük fel, hogy kétéves totyogód épp örömmel igyekszik felmászni a médiaszekrényre. Fáradt is vagy, nem ez az első csínytevése aznap, ezért ingerülten reagálsz: „Jajj, már megint milyen rossz fiú vagy! Hiszen tudod, hogy nem szabad felmászni a szekrényre, ezerszer megmondtam! Egy percre nem tudsz leállni a bosszantásommal?”

A kicsik nem tudnak különbséget tenni impulzusaik és saját maguk között, ezért ezeket a fajta tiltásokat, úgy értelmezik, mintha ők maguk lennének rosszak, értéktelenek. Nem elég, hogy amit tesz, amit szeretne tenni, még ő maga is rossz, és mindezzel csak anyát bosszantja. Ha eleget hallja, hogy rossz, ezt el is hiszi, s akár egész életét beárnyékolhatja a szégyenérzés. Sokan ennek köszönhetik falási rohamaikat, túlsúlyukat, vagy egyéb függőségeiket.

Pedig a gyerek csak felfedezni akar, mászni szeretne, amivel fejleszti önmagát, az idegrendszerét, a mozgáskoordinációját. Mit szólnál ehhez a verzióhoz? „Oh, mászhatnékod van? Délután kimegyünk a kertbe, ahol kedvedre mászhatsz. A TV állványra viszont nem biztonságos felmászni.” Mit tanul meg ez esetben?  Az, hogy mászni akar, rendben van, de a TV állványon nem biztonságos, annál inkább kint a kertben. Anya megérti és elfogadja őt.

Minden gyerekkel előfordul időnként, hogy olyan módon szeretné kifejezésre juttatni vágyait, ami nem tetszik a szüleinek, az óvónéninek, a társadalomnak, ezért kénytelenek vagyunk őket a helyes irányba terelni. Nem mindegy, hogy ennek eredményeképpen rossznak és értéktelennek érzi e magát, vagy segítünk a helyes viselkedés kontrollt kialakítani. Mi tehetünk azért, hogy, ne megszégyenítsük?

1.       Bort is prédikálj. A legerősebb tanulási forma mindig a modellezés. Akármit is mondasz, kérsz, tiltasz, jutalmazol, büntetsz, a végén az lesz a legerősebb, ahogyan téged lát viselkedni. Ebben a legmarkánsabb szerepe az azonos nemű szülőnek van, de mindig észben kell tartani, hogy csak azt várhatod el, amit te is kongruensen képviselsz.

2.       Empátia mindenekelőtt. A gyerekek cselekedeteit jórészt a kíváncsiság, a felfedezés a mozgás öröme hajtja, alapvetően valamilyen képességüket fejlesztik az aktuális rosszalkodással. Amíg jóban vagyunk velük, a szándék alapvetően tiszta, és ezt érdemes figyelembe vennünk, és egyszerűen csak megkeresni a megfelelő terepet, ahol biztonságban, és elfogadható módon csinálhatja azt, amire épp készül.

3.       Felejtsd el a büntetést. Semmi értelme, ha nem tudsz jobbat, és nem csinálsz semmit, az se rosszabb, mintha büntetsz. Haragot szül, elrontja a kapcsolatotokat, és még soha egyik gyereket sem tartotta vissza tartósan a „rosszalkodástól”. Inkább olaj a tűzre. Az említett frontális lebeny működése sem fejlődik tőle.

4.       Felejtsd el az ítélkezést. Érdemes megállni, hogy mindenféle végérvényes kijelentéseket tegyünk: ilyen vagy-olyan vagy, rossz vagy, engedetlen, anyaszomorító.

Amitől boldogan fejlődik a lelkiismeret hangja, hogy előbb, vagy utóbb szülői segítség nélkül is képes legyen pontosan megkülönböztetni a helyes viselkedést a helytelentől, az az empátiával, de megfelelő határozottsággal felállított és megvédett korlátozás.

 

Pethő Orsolya, pszichológus

Ha nevelési gondjaid vannak, keress meg, segítek: www.kolyokszerviz.hu

 

 

Vélemény, hozzászólás?