Húsvéti gyerekprogram a Millenárison

Húsvéti gyermekprogram - 2011-04-23 10:00:00

Húsvéti gyermekprogramunk kereteiben megismerheted húsvéti hagyományainkat: lesz tojásfestés, írókázás, berzselés, valamint tojáscsipkéző-bemutató. Gulyás László előadásában húsvéti dalok, történetek, mesejáték, zárásként Kolompos együttes táncháza. A belépés ingyenes!
 

 

10.00–16.00 Baba Bú-Jó – Játszóház kicsiknek
A játék, a játszani tudás velünk született képesség, amelyet a mai világban gyorsan elfelejtünk, pedig egész életünk során szükségünk van rá. Az értékes játék tanulható és tanítható. A Baba Bú-Jó programjain szülők és gyerekek játszanak együtt, olyan játékokat, amelyeket akár otthon is tudnak folytatni közösen.

 

10.00–16.00 Csiribiri kézműves műhely
Csibét, illetve báránykát készítünk természetes anyagokból, húsvéti tojásokat festünk, írókázunk és berzselünk, mazsolás foszlós kalácsot sütünk.

 

10.00–16.00 Kézműves és barkácsdesign-bemutató Dremel-gépekkel
Húsvéti tojáscsipkéző-bemutató és -foglalkozás, ahol a Dremel hobbygépei segítségével bárki megtanulhatja, hogyan készülnek a csipketojások!
www.dremel.hu

 

10.30–12.30 Környei Alice és Gulyás László Vándormuzsikus húsvéti csendes játéka: Naphívogató – Tavaszváró
Nagyszombati csendesség – ahogyan illik: kacskaringós, zöld leveles szép muzsikaszóval, mesével, mondókával.
Énekek, játékok apróknak – tavasz idejére. Szépen zengő Pelikánmadár – mesejáték kicsiknek, s nagyobbaknak egyaránt – jó szívvel ajánlva. Énekek, mondókák a húsvéti ünnepkör idejéből, no és Szent György-napi pásztorhuncutságok.
Csellón közreműködik: Burovincz Laura

 

12.30–15.30 Ismeretterjesztő állatsimogató
A bárányok, nyuszik és kecskék simogatása közben sok érdekességet tudhatsz meg kis kedvenceinkről!

 

13.00 Szent György-napi játékok
A gyerekek segítségével és Szent György vitéz hatalmas erejével sikerülhet kiszabadítani a királylányt a sárkány karmai közül. A foglalkozás tartalmaz egy rövidebb lélegzetvételű, inspirációt adó színházi előadást, továbbá egy drámafoglalkozást.
Közreműködik: Apró Színház

 

16.00 Kolompos táncház
Havi rendszerességgel mulathatnak kicsik is, nagyok is a Kolompos együttes muzsikájára.
Várunk szeretettel a totyogni tudó kicsiktől kezdve a nagymamákig, nagypapákig mindenkit! Elröpül a közös, egyórás mulatság, miközben hagyományainkat – a régi muzsikákat, táncokat és falubéli szokásainkat – sem hagyjuk feledésbe merülni.
 

Vélemény, hozzászólás?