SZECESSZIÓS CSALÁDI-BARÁTI PIKNIK A MÚZEUMKERTBEN

2011. május 7. szombat, 14:00-21:00 között a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében

Szecesszió, tavasz, napsütés és kultúra minden formában és mennyiségben, távol az akadémikus megközelítéstől és közel a családhoz. Május 7-én 14-21 óra között a Hungarofest egy gasztronómiai értelemben vett „csináld magad” piknikre hívja az érdeklődőket a Múzeumkertbe, ahol számtalan ingyenes családi és kulturális programmal lesz, a szecesszió jegyében. A program „Az európai szecesszió nagymesterei” címet viselő kerítéskiállítás hazai záróeseménye.


Május 7-én szombaton a szecesszió jegyében békebeli, kellemes, hangulatos, csendes családi-baráti pikniket szervez a Hungarofest a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében. Aznap még megtekinthető a múzeum kerítésén „Az európai szecesszió nagymesterei" című utazó fotókiállítás, amely aztán Brüsszelbe költözik.


A délutáni családi rendezvényen minden korosztály megtalálhatja a neki való szórakozást: a piciket szecessziós kifestő és gyöngyfűzés, a nagyobbakat szecessziós díszek készítése várja a Tündérflotta Alkotópontján. Izgalmas élményt ígér a Tiffany-bemutató is, ahol egy igazi szecessziós műhely titkait lehet meglesni.


Azt szokták mondani, hogy a szecesszió kivonulás a városból a természet felé. A stílus formanyelvét leginkább a meglepő építészeti és dekorációs megoldások és a növényi valamint állati ornamentika gazdag alkalmazása jellemzi. A Múzeumkertben berendezett szecessziós minikertben több száz tőnyi szebbnél szebb virág és tanácsadás várja az érdeklődőket szombaton.


Lehet hozni piknikkosarat, de ha nincs letétért cserébe „bérelni” is lehet. Különleges Piknik büfé is várja a Múzeumkertbe érkezőket, amely kínálatában szendvics különlegességek, vágott zöldségek, helyben sült kenyerek és kalácsok, házi sütemények, mentás limonádé valamint izgalmasnál izgalmasabb krémek és pestók szerepelnek.


Az érdekes játékok és ínycsiklandó falatok után a testmozgásra vágyók is megtalálhatják a maguk szórakozását: tollas, petanque, labdajáték és számos egyéb szabadtéri sporteszköz használatára is lehetőség nyílik. Kitelepül a Múzeumkertbe a mára oly népszerű Olvasóliget is, ahol babzsákfotelek, puha nyugágyak és olvasnivalók várják a pihenni vágyókat.


A szecesszió világához és életérzéséhez, akárcsak minden gyermek lelkéhez rendkívül közel áll a cirkusz: könnyed légtornászok, bámulatos tehetségű zsonglőrök, színes ruhák, varázslatos hangulat… A délután folyamán óránként a kert különböző pontjain lesznek többször felvillanó zenés produkciók.

További információ: Lelovics Orsolya, sajtófőnök,

lelovics.orsolya(kukac)hungarofest.hu, 30.5833350

(Forrás: www.hungarofest.hu/news_details/155/0/1/szecesszios_csaladibarati_piknik_a_muzeumkertben)

Vélemény, hozzászólás?